Hristofyas'tan AP'ye Türkiye Mesajı - Son Dakika
Dünya

Hristofyas'tan AP'ye Türkiye Mesajı

Hristofyas\'tan AP\'ye Türkiye Mesajı

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Dimitris Hristofyas, Türkiye'nin Rum kesimini AB dönem başkanı olarak görevlerini yapmaktan alıkoymasına izin vermeyeceklerini söyledi.

04.07.2012 14:52

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Dimitris Hristofyas, Türkiye'nin Rum kesimini AB dönem başkanı olarak görevlerini yapmaktan alıkoymasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Avrupa Parlamentosu'nun sabah oturumunda konuşan Hristofyas, "Bildiğiniz gibi ülkemin Türkiye'nin işgalinin sonucu olarak bölünmesi sebebiyle karşılaştığı fazladan sorunları bulunuyor. Fakat sizi kati surette hiçbir girişimi kaçırmayacağımız ve Türkiye'nin AB dönem başkanı olarak bizi görevlerimizi yapmaktan alıkoymasına izin vermeyeceğimiz konusunda temin ederim" dedi.

Avrupa Birliği içinde son yıllarda sosyal kontrol ve denetim olmaksızın uygulanan neoliberal politikaların başarısız olduğunu söyleyen Hristofyas, "Serbest piyasa ekonomisi ayrı bir şeydir, piyasaların dokunulmazlığı ayrı bir şeydir. Üye ülkelerdeki yetersiz denetimlerin olumsuz bir etkisi oldu, o yüzden insanları piyasaların merhametine terk edemeyiz" diye konuştu.

AB içinde krizden en çok etkilenen ülkelerin korunması gerektiğini ifade eden Rum lider, "Televizyonu ne zaman açsam yoksulluğa sürüklenen fakir insanları görüyorum" ifadelerini kullandı.

Hristofyas, "Sürdürülebilir bir gelişim, Kıbrıs'ın dönem başkanlığının en önemli önceliklerinden biridir. İkinci önceliğimiz, büyümeye odaklanan daha etkin bir ekonomi. Ekonomik kriz, AB seviyesinde daha etkin politikalara ihtiyacımız olduğunu ortaya koydu. Daha somut sonuçlar elde etmemiz gerekiyor. Üçüncü önceliğimiz ise, vatandaşları arasında daha fazla dayanışma, daha fazla sosyal uyum olan bir Avrupa olacak. Dördüncü olarak da önceliğimiz, komşularına daha yakın bir Avrupa olacak. Dış Politika Yüksek Temsilcisi ile yakından çalışacağız" dedi. - STRASBOURG

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Hristofyas'tan AP'ye Türkiye Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement