İngiltere'de Elmas Yıldönümü Kutlamaları - Son Dakika
Dünya

İngiltere'de Elmas Yıldönümü Kutlamaları

İngiltere\'de Elmas Yıldönümü Kutlamaları

İngiltere Kraliçesi 2.Elizabeth'in tahta oturuşunun 60.yılı kutlamaları, Buckingham Sarayı önünde düzenlenecek son gün etkinlikleriyle sona erecek.

04.06.2012 22:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Kraliçesi 2.Elizabeth'in tahta oturuşunun 60. yılı kutlamaları, Buckingham Sarayı önünde düzenlenecek son gün etkinlikleriyle sona erecek.

Kutlamalar nedeniyle tüm ülke çapında dört gün resmi tatil ilan edilirken kutlamaların üçüncü gününde binlerce kişi, çadırları ile birlikte sarayın önüne gelerek son gün kutlamalarına katılmak için kamp kurdu. Kraliçe 2.Elizabeth ve Kraliyet ailesinde katılacağı üçüncü gün etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konserlerde Paul McCartney, Stevie Wonder, Elton John, Tom Jones, Robbie Williams, Jessie J ve Ed Sheerin sahne alacak. Konserin ardından Kraliçe Elizabeth'in Buckingham Sarayı balkonundan sembolik işaret ateşini vermesiyle kraliyet ülkelerinde 4 bin 200 meşale yakılacak. Kraliçe Victoria Anıtı'nın önünde yer alan konser alanına 200 bin İngiliz Sterlin'ine inşa edilen 360 derece görsellik sağlayan sahne Annie Lennox, Madness, Cliff Richard, Shirley Bassey, ve JLS gibi ünlü isimleri ağırladı.

Saray önüne kamp kuran Sue Worht "Dün geldim ve oğlumda kaldı kutlamaları izlemek için. Ben monarşi taraftarıyım, 10 yıl önce gümüş jübile için buradaydık, yine aynı şekilde altın jübileyi seyrettim ve annem beni ilk taç giydiği törene de getirmişti. Geçen sene Kraliyet düğününe de katıldım. Bence içlerinden en güzeli gümüş jübile oldu. Tam bir karnaval havası vardı. Bence kraliyet ailesi bu kutlamayla herkesi bir araya getirdi" dedi.

Sera Ramhton, "Konseri izlemek için buradayım kesinlikle Robbie Williams ve Garry Barrow'u dinlemek istiyorum. Tarihin bir parçası ve bizler bu parçaları oluşturmak için buradayız" açıklamasında bulundu.

Shella Porter, " Essex'ten geldik, yarınki kutlamaları izledikten sonra döneceğiz. Burada kamp kurduk ve tüm atmosferi yaşama şansımız olacak. Kraliçe, bizim İngiliz olarak nereden geldiğimizi ve kimliğimizi oluşturuyor. Ben Kraliyet ailesini bu yüzden seviyorum. Konseri izlemek için heyecanlıyım iyi bir yer kaptık" dedi.

1926 yılının Nisan ayında dünyaya York Prensesi olarak gelen 2.Elizabeth'in tahta oturabilmesi zayıf bir ihtimal olarak görülüyordu ancak amcası Kral 8.Edward'ın Amerikalı dul sevgilisiyle evlenebilmek için tahtı bırakmasıyla, kraliyet unvanını Elizabeth'in babası 6.George aldı ve bir kız kardeşe sahip olan Prenses Elizabeth, taht sırasında ilk sıraya yükseldi. Kraliyette hükümdarlık cinsiyet farkı gözetmeden ebeveynlerden çocuklara geçtiğinden dolayı 1940 yılında Edinburg Dükü Prens Philip ile evlenen Prenses, babasının 1952 yılında vefat etmesiyle, ailenin en büyüğü olarak taç giydi. Kraliçe 2.Elizabeth, 2012 yılında tahtta 60 yılını tamamlayarak Kraliçe Victorya'dan sonra en çok tahtta kalan ilk hükümdar oldu. 4 çocuk sahibi olan kraliçenin sekiz torunu ve bir torununun torunu bulunuyor.

Birleşik Krallık, Galler, İngiltere, İskoçya, Kuzey İrlanda ve İngiliz milletler topluluğu başkanı olan kraliçe, iktidarı sırasında tam 261 resmi gezi yaparak 116 ülkeyi ziyaret etti ve 60 yıl içerisinde 12 başbakan, 6 Papa değişti. Parlamenter monarşi yönetim yapısına sahip olan Birleşik Krallık'ta devletin başı kraliçeyken hükümetin başında Başbakan yer alıyor. Kraliçenin sembolik devlet başkanlığı konumuna karşın yasama görevi parlamentoya ait bulunuyor. Kraliçe, devlet başkanı olarak anayasal ve temsili görevler; ulusun başkanı olarak da sosyal ve kültürel görevler üstleniyor. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İngiltere'de Elmas Yıldönümü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • İsrail'den İran'a misilleme saldırısı! İsfahan'ı hedef alan 3 drone imha edildi
    07:14 İsrail'den İran'a misilleme saldırısı! İsfahan'ı hedef alan 3 drone imha edildi

    İsrail, İran'ın 300'e yakın füze ve İHA ile düzenlediği "Gerçek Vaat" operasyonuna misilleme yaptı. İran Devlet Televizyonu hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini ve İsfahan'ı hedef alan 3 dronenin havada imha edildiğini açıkladı. İran'da tüm uçuşlar askıya alınırken, yetkililer füze saldırısı olmadığını belirtip, "İsfahan'daki patlamalar hava savunma sistemimizden kaynaklı" ifadelerini kullandı.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • İsrail'in Lübnan'a yönelik beyaz fosfor saldırıları: Siviller yaşadıklarını anlatıyor
    05:22 İsrail'in Lübnan'a yönelik beyaz fosfor saldırıları: Siviller yaşadıklarını anlatıyor

    İsrail 7 Ekim’den bu yana Lübnan’ın güney sınırında, Hizbullah hedeflerine karşı beyaz fosfor kullandığını kabul ediyor.

  • Gabriel Garcia Marquez'in kendi el yazısından okunması gereken edebiyat klasikleri listesinde hangi kitaplar var?
    05:07 Gabriel Garcia Marquez'in kendi el yazısından okunması gereken edebiyat klasikleri listesinde hangi kitaplar var?

    BBC'den Hernando Alvarez, Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Gabriel Garcia Marquez'in ölümünün 10'uncu yılında, Kolombiyalı yazar ile öğle yemeği yediği günü hatırlıyor ve hazırladığı 'okunması gereken klasikler' listesini paylaşıyor.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.


Advertisement