İngiltere'nin AB'den Ayrılma Kampanyasına Sun'dan Destek - Son Dakika
Dünya

İngiltere'nin AB'den Ayrılma Kampanyasına Sun'dan Destek

İngiltere\'nin AB\'den Ayrılma Kampanyasına Sun\'dan Destek

Pozisyonunu birinci sayfadan duyuran gazete "Okurlarımızı İngiltere'ye inanmaya ve 23 Haziran'da AB'den ayrılma oyu kullanmaya çağırıyoruz" diyor.

14.06.2016 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pozisyonunu birinci sayfadan duyuran gazete "Okurlarımızı İngiltere'ye inanmaya ve 23 Haziran'da AB'den ayrılma oyu kullanmaya çağırıyoruz" diyor. İngiltere'de gazetelerin önemli bir kısmında, seçim ve referandumlarda hangi siyasi pozisyonları aldıklarını okuyucularına duyurma geleneği hakim.

Gazete inanmak ve ayrılma kelimeleri arasındaki harf benzerliğini de kullanmış. ITV televizyonu Politika Editörü Robert Peston da konuyla ilgili paylaştığı bir Twitter mesajında, bu durumun AB üyeliğinde kalma yanlısı Başbakan David Cameron'ı kaygılandırabileceğini çünkü Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu Sun'ın genelde kaybedecek tarafa oynamadığını yazdı.

Gazete, AB üyeliği konusundaki tutumunu şöyle açıklıyor: "Hayatımızın en önemli siyasi kararını vermeye hazırlanıyoruz. Kendimizi, diktatöryel Brüksel karşısında özgürleştirmeliyiz. AB'ye 43 yıllık üyeliğimiz boyunca birlik, aç gözlü, savurgan, zorba ve krizler karşısında ne kadar beceriksiz olduğunu gösterdi. Gelecek perşembe günü sandıkta bu dev ve tarihsel hatayı düzeltebiliriz." Gazete AB'den ayrılma sayesinde, İngiltere'nin göçmen akınını kontrol edebileceğini ve dünyanın her yerinden en iyi göçmenleri seçebileceğini de yazıyor.

İngiltere'nin önde gelen üniversitelerinden London School of Economics (LSE) tarafından yapılan bir kamuoyu araştırması İngiltere'nin AB üyeliğine devam etmesini isteyenlerin oranının yüzde 44 ile ayrılmadan yana oy kullananların iki puan önünde olduğu sonucuna vardı.

Ancak üniversiteye göre, araştırmada kullanılan psikolojik analiz metotları son hafta içinde fikrini değiştirebileceklerin oranının yüzde 30'a kadar yükselebileceğine işaret ediyor.

Araştırmayı yürüten uzmanlar, referandum kampanyasında son haftanın belirleyici olacağını da söyledi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya İngiltere'nin AB'den Ayrılma Kampanyasına Sun'dan Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement