Irak'ın kuzeyindeki Selahaddin ili sınırları içinde bulunan ve Türkmen nüfusun çoğunlukta olduğu Tuzhurmatu ilçesinde Irak Silahlı Güçleri'ne bağlı helikopterler bazı evlere roket fırlattı. Saldırılarda 6 kişi yaralandı.
Kerkük kentinde 3 gün önce Irak ordusunun, hükümeti protesto edenlere yönelik düzenlediği, 53 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından, ordu güçleri bu kez Türkmenlerin yaşadığı bir evi hedef aldı.
Irak'ın Selahaddin vilayeti sınırları içinde bulunan ve Türkmen nüfusun çoğunlukta olduğu Tuzhurmatu ilçesinde Türkmenler'e yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Irak Silahlı Güçleri'ne bağlı helikopterler Hasadarlı köyünde bir çok eve roket ile saldırdı. Saldırılarda içinde 6 kişinin bulunduğu bir ev büyük zarar gördü, evde bulunan 6 kişi yaralandı. Hasadarlı köyü Muhtarı Hatem Reşit Hasan, basına yaptığı açıklamada saldırının saat 01.15 sıralarında meydana geldiğini, köye 8 roket atıldığını, roket isabet eden bir evde bulunan 6 kişinin yaralandığını söyledi.
Kerkük hastanelerine kaldırılan yaralıların durumunun ağır olduğu bildirildi. Tamamen Türkmen nüfuslu olan Hasadarlı köyü 2 bin 200 kişilik bir nüfusa sahip. Olayla ilgili olarak Irak Türkmen Cephesi bir kınama mesajı yayınlayarak saldırıyı lanetledi ve sorumluların yargılanmasını istedi.
Öte yandan Irak makamlarınca saldırıya yönelik hiçbir açıklama yapılmadı.
AHM(SS)
Son Dakika › Dünya › Irak Ordusu, Türkmen Köyünü Vurdu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?