İran'dan "Yüce Peygamber" Tatbikatı - Son Dakika
Dünya

İran'dan "Yüce Peygamber" Tatbikatı

İran\'dan "Yüce Peygamber" Tatbikatı

İran, çeşit çeşit füzeleriyle yaptığı "Yüce Peygamber 7" tatbikatıyla adeta gözdağı verdi.

03.07.2012 10:31  Güncelleme: 16:50

İran Devrim Muhafızları, sürdürdüğü füze tatbikatının 2'nci gününde aralarında uzun menzilli füzelerin de bulunduğu çeşitli tür ve menzile sahip füze denemesi yaptı.

Dün başlayan 'Yüce Peygamber 7' adlı tatbikatın bugünkü aşamasında çeşitli türdeki uzun, orta ve kısa menzilli Şahap 1, 2,3 ile Fatih, Tonder, Zilzal, Fars Körfezi, Kıyam füzeleri çöl ortasındaki hedeflere doğru fırlatıldı. Füzelerin hedefleri tam isabetle vurduğu kaydedildi. Yarın da devam edecek tatbikatta savaş uçakları ve insansız bomba yüklü hava araçları hedefleri bombalayacak.

İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacizade,, yeni füzelerden birinin anti radar bir füze olduğunu, sesin birkaç katı hızla uçtuğunu, her türlü radarı bulup imha ettiğini söyledi.

Bu füzeyi anlatırken Amerikan füze kalkanını ve ilgili olarak da Türkiye'de kurulu radarı da ima etti ve bu kalkanın Siyonist rejimini korumayı hedeflediğini dile getirdi.

Bir diğer füze ise "Şahab-3 bunun da menzili 2000 km menziline İsrail, Türkiye ve Güney Avrupa' da giriyor.

General Hacizadeh, geleneksel olarak yaptıkları bu tatbikatta, olası düşmana karşı hazırlık derecesinin test edildiğini belirtti. Tatbikat Belucistan'da yapılıyor, alanın özelliği Körfezi girişine hakim bir bölge olması.

Yeni Planlı tatbikatta 'Kıyam' ve 'Fars Körfezi' adlı yeni füzelerin de ilk kez fırlatılacağını söyleyen Hacizadeh, füzelerin isabet ve etkilerinin de test edileceğini kaydetti.

İRANLI PREDATÖRLER SON GÜN UÇACAK

General Hacizadeh, tatbikatın son gününde füze fırlatma özelliğine sahip insansız uçakların da görev alacağını bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İran'dan 'Yüce Peygamber' Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement