İran'ın Yeni Kanalı Raha Tv, Ahmedinejad'a Meydan Okudu - Son Dakika
Dünya

İran'ın Yeni Kanalı Raha Tv, Ahmedinejad'a Meydan Okudu

İran\'ın Yeni Kanalı Raha Tv, Ahmedinejad\'a Meydan Okudu

Londra'da yayın hayatına başlayan İran muhalefet kanalı, İran rejimine meydan okudu.

26.10.2012 10:39

Londra'da yayın hayatına başlayan İran muhalefet kanalı, İran rejimine meydan okudu.

Kanalın kurucusu Amir Hüseyin, Londra'da yaptığı açılışla basına Raha TV'yi tanıttı. Dün itibariyle yayına giren kanal, Eutelsat uydusu, GLWIZ aracılığıyla veya internet üzerinden izlenebilecek.

Kanalın programları, İran'dan sürgün edilmiş gazeteciler tarafından hazırlanıyor. Amir Hüseyin yaptığı konuşmada, "İran rejimi süresini doldurdu bölgeyi savaşa götürecek bir politika izliyor ve bizler bunun değişmesi için demokrasiyi getirecek İran halkına ulaşmak istiyoruz" ifadelerinde bulundu.

İran'da "Yeşil Dalga Demokrasi Savunucuları Grubu" kurucularından biri olan Amir Hüseyin Jahanşahi'nin (42) babası, son dönem şah yönetiminde ekonomi bakanı görevinde bulunmuş ve aynı zamanda Pahlavi Derneği'nin kurucuları arasında yer almıştı.

Fransa' da eğitim gören Hüseyin, ayrıca Fransa ve İspanya'da gayrimenkul sektörünün öncü isimlerinden birisi. Raha TV'yi kendi imkanlarıyla hayata geçiren Hüseyin, "Raha'nın anlamı özgür. Amacımız özgürlük ve demokrasiyi İran'a getirmek. İran'da muhalefet güçleniyor. El Cezira, El Arabiya Orta Doğu'da nasıl bir rol oynuyorsa, biz de benzer bir amacı güdüyoruz. Bizler bağımsız bir şekilde bölgede tehlike oluşturan rejime karşıyız ve bu rejimi değiştirmek istiyoruz. İsrail, ülkemi her an bombalayabilir ve bu da bölgede hatta dünyada büyük bir krize yol açabilir. Bunu önlemenin tek yolu bu rejimi değiştirmekten geçiyor" dedi.

Her gün saat 16.30'da yayına girecek olan kanal, yarım saat sürecek haberlerin ardından sanat, kültür, politika programlarına yer verecek. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İran'ın Yeni Kanalı Raha Tv, Ahmedinejad'a Meydan Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement