İran'dan Türkiye'ye atılan 4. füzeyle ilgili ilk açıklama! Arakçi'nin teklifi var - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran'dan Türkiye'ye atılan 4. füzeyle ilgili ilk açıklama! Arakçi'nin teklifi var

İran\'dan Türkiye\'ye atılan 4. füzeyle ilgili ilk açıklama! Arakçi\'nin teklifi var
31.03.2026 16:36

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İran’dan Türkiye’ye füze fırlatıldığı yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirtti. Sahte bayrak operasyonlarına karşı dikkatli olunması çağrısında bulunarak "Türkiye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı duyuyoruz. Muhtemel iddiaların incelenmesi için ortak teknik iş birliğine hazırız" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, bölgedeki son gelişmeler ile ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları ele alındı.

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına değinen Arakçi, özellikle okullar, üniversiteler ve bilim merkezleri ile tarihi ve kültürel yapılar, üretim ve enerji altyapıları ve yerleşim alanlarının hedef alınmasına dikkat çekerek, "ABD’li yetkililerin İran’ın enerji ve üretim altyapılarına yönelik açık saldırı tehditleri içeren söylemleri, başlı başına suç teşkil eden bir tehdittir ve ABD yönetiminin uluslararası hukukun temel ilkeleri ile insani değerlere açıkça kayıtsız kaldığının göstergesidir. Uluslararası toplumun buna karşı kararlı bir tepki göstermesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE SORUŞTURMA TEKLİFİ

Bazı kaynaklarda yer alan İran’dan Türkiye’ye füze fırlatıldığı yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirten Arakçi, bölgede "sahte bayrak" operasyonlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, "İran iyi komşuluk ilkesine bağlıdır. Türkiye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı duyuyoruz. Muhtemel iddiaların incelenmesi için ortak teknik iş birliğine hazırız" şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya İran'dan Türkiye'ye atılan 4. füzeyle ilgili ilk açıklama! Arakçi'nin teklifi var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • 1234 1234:
    zaten iranin attiğina inanmiyorum bu füzeleri 124 5 Yanıtla
  • Türkiye genci Türkiye genci:
    hurdacılarada gün doguyo avrupayı tek geçeriz 44 0 Yanıtla
    Whatisup Up Whatisup Up:
    Hurdacı arkadaşlar dikkat etsinler kafalarına füze düşmesin ?? 0 0
  • Tekin Hazırcı Tekin Hazırcı:
    BUNLAR Türkiyeyi savaşa çekmek için oynanan oyunlardır bu tezgahı kuranlar malumdur emperyalist abd ve sahibi siyonist israil 2 1 Yanıtla
  • trabzon1461 trabzon1461:
    Arap ülkelerine bomba atarken yalanlamıyor Türkiye’ye niye atıpta yalanlasın attım der hem atıp niye atmadım desin ?? 2 1 Yanıtla
  • baba yorgun yorgun baba yorgun yorgun:
    Bu arakci vasıfsız zaten önemli kisi değil isteseler bunu 1 dk abd ortadan kaldırıldı İran cumhurbaşkanı oda vasıfsız dini lideri olduğu ülkede cumhurbaşkanı görevi vasıfsız oluyor öylesine duruyorlar is olsun diye devlet temsili çakma zaten görevi yok zaten 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement