İsviçreli milyoner "para sorun değil" dedi ve yüzlerce Ukraynalıyı özel uçakla ülkesine taşıdı - Son Dakika
Dünya

İsviçreli milyoner "para sorun değil" dedi ve yüzlerce Ukraynalıyı özel uçakla ülkesine taşıdı

İsviçreli milyoner "para sorun değil" dedi ve yüzlerce Ukraynalıyı özel uçakla ülkesine taşıdı

İsviçreli milyoner Guido Fluri, uçak kiralayarak savaştan kaçan Ukraynalı sığınmacıları Polonya'dan alıp İsviçre'ye götürdü.

25.03.2022 13:16  Güncelleme: 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Independent Türkçe'de yayınlanan çeviri habere göre Guido Fluri, kiraladığı uçakla 22 Mart'ta çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 90 Ukraynalı sığınmacının, Polonya'nın Kraków şehrindeki havalimanından İsviçre'deki Zürih kentine gitmesini sağladı.

400 SIĞINMACIYI GETİRECEK: PARA SORUN DEĞİL

Genç yaşta annesinden alınarak koruyucu aileye verildiğini ve yaşadığı zorluklar nedeniyle Ukraynalı ailelerin durumunu anlayabildiğini söyleyen Fluri, "Eğer yapabiliyorsam yardım ederim. Hayatınızda daha sonra şansınız yaver gittiğinde, acı çeken kişilere dair sorumlu davranmayı öğrenmek zorundasınız" dedi.

İsviçreli milyoner, Ukraynalı sığınmacıları kurtarmak için uçak kiraladı

Transferlerin İsviçre, Polonya ve Ukraynalı yetkililerle işbirliği yapan Katolik kuruluşlar tarafından organize edildiğini belirten Fluri, toplamda 400 sığınmacıyı İsviçre'ye getirmeye planladığını söyledi.

Milyoner iş insanı, "Mümkün mertebe yardım edeceğiz. Para sorun değil" ifadelerini kullandı.

BU SIĞINMACILARA İLK YARDIMI DEĞİL

İsviçreli milyoner, Ukraynalı sığınmacılara ilk defa yardım eli uzatmıyor. Fluri, 8 Mart'ta da 150 kişiyi uçakla Polonya'dan İsviçre'ye götürmüştü. İş insanı, 80 kişinin de Zürih'e otobüs aracılığıyla ulaşmasını sağlamıştı.

İsviçreli milyoner, Ukraynalı sığınmacıları kurtarmak için uçak kiraladı

Birleşmiş Milletler'e göre savaşın başından bu yana en az 3,6 milyon kişi Ukrayna'dan başka ülkelere kaçtı.

İsviçre'deki yerel yetkililerse şimdiye dek 13 bin Ukraynalı sığınmacının ülkeye giriş yaptığını bildirdi.

Son Dakika Dünya İsviçreli milyoner 'para sorun değil' dedi ve yüzlerce Ukraynalıyı özel uçakla ülkesine taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Sedat 696934: Iki yüzlüsünüz insan ayrımı yapiyorsunuz ukraynalı olunca gelsin suriyeli olunca çelme takın insana insan oldugu icin deger verin dili dini rengi icin degil 30 28 Yanıtla
  • Burak A: Suriyeli de ve Ukraynalı da insan fakat İsveç gibi bir ülke neden Suriyelileri alarak demografik yapısını bozsun ki ? Bence doğrusunu yapıyorlar. Suriyelileri de Arap kardeşleri misafir etsin bir zahmet. 26 5 Yanıtla

Advertisement