İzlanda'daki Fagradalsfjall Yanardağı 3. kez patladı - Son Dakika
Dünya

İzlanda'daki Fagradalsfjall Yanardağı 3. kez patladı

İzlanda\'daki Fagradalsfjall Yanardağı 3. kez patladı

İzlanda Meteoroloji Ofisi (IMO), Fagradalsfjall yanardağının 3'üncü kez patladığını ve 80 metre yüksekliğe kadar lav püskürttüğünü açıkladı. Patlamanın, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen patlamalardan biraz daha kuzeyde ve Grindavik kasabasından daha uzakta olduğu belirtildi.

08.02.2024 12:47  Güncelleme: 00:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzlanda Meteoroloji Ofisi (IMO), Fagradalsfjall yanardağının 3'üncü kez patladığını ve 80 metre yüksekliğe kadar lav püskürttüğünü açıkladı.

IMO bugün yaptığı açıklamada, "Saat 05.30'da Slingarfell Dağı'nın kuzeydoğusunda yoğun bir sismik aktivite başladı. Yaklaşık 30 dakika sonra bölgede volkanik bir patlama başladı. Lav yaklaşık 50-80 metre yüksekliğe ulaşmış durumda ve  oluşan çatlak yaklaşık  3 kilometre yüksekliğinde" dedi.

Milletvekili Gisli Olafsson, geçtiğimiz aylarda 2 kere patlayan ve Grandavik kasabasının tahliye edilmesine neden olan Fagradalsfjall yanardağının yeniden patlaması hakkında, "Patlama, Reykjanes yarımadasında GMT saatiyle 06.00'dan hemen sonra başladı. Bu sefer Aralık ayındaki patlamadan biraz daha kuzeyde ve Grindavik kasabasından daha uzakta" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İzlanda'daki Fagradalsfjall Yanardağı 3. kez patladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement