İzleyen, Dinleyen ve Unutamayanlar İçin: "Beyaz Kaz" Yeniden Göklerde - Son Dakika
Dünya

İzleyen, Dinleyen ve Unutamayanlar İçin: "Beyaz Kaz" Yeniden Göklerde

İzleyen, Dinleyen ve Unutamayanlar İçin: "Beyaz Kaz" Yeniden Göklerde

Ünlü İngiliz progressive rock grubu Camel'in, Paul Gallico'nun "Beyaz Kaz" öyküsüne dayanarak hazırladığı 1970'lerin klasiği "The Snow Goose" albümü, piyasaya sunuluşunun 38'inci yılında yeniden kaydedilip basıldı.-BEYAZ KAZ'IN UNUTULMAZ...

04.12.2013 09:14

Ünlü İngiliz progressive rock grubu Camel'in, Paul Gallico'nun "Beyaz Kaz" öyküsüne dayanarak hazırladığı 1970'lerin klasiği "The Snow Goose" albümü, piyasaya sunuluşunun 38'inci yılında yeniden kaydedilip basıldı.

-BEYAZ KAZ'IN UNUTULMAZ ÖYKÜSÜ...-

"The Snow Goose"un 2013 versiyonu gitarcı Andy Latimer ve arkadaşları tarafından tamamen yeniden kaydedildi, kapak tasarımı da değiştirildi. Latimer ve yeni elemanlarla oluşturulan Camel "The Snow Goose" adlı bir de Avrupa turnesine çıktı.

Türk televizyon izleyicileri II. Dünya Savaşı'nda Dunkirk'te geçen, savaş, aşk ve hayvan sevgisi konularını etkileyici biçimde işleyen ünlü öyküyü, TRT'nin siyah beyazlı yıllarda yayınladığı, Richard Harris'in başrolünü oynadığı BBC yapımı "Beyaz Kaz" filminden hatırlayacaklar. Film Türkiye'de uzun süre kendinden sözettirmişti.

Öykü 70'li yıllarda oldukça popüler olan tematik rock albümlerinin en ünlü örneklerinden birine de temel oluştururken albümle aynı adı taşıyan enstrümantal 45'lik ise 1975 yılında pop listelerinde İngiltere'de İlk 10'a girmişti.

Öykü ve albümün konsepti sadece sevgi ve savaş gibi sonsuz öykülere dayanmıyor. II. Dünya Savaşı'nın korkunç çatışmalarından birinde yaralanan bir beyaz kazın insanlarla kurduğu eşsiz ilişki yoluyla kanatlardan yüreklere uzanan şefkat, değer, onur gibi duygular sayfa ve notalarda canlanıyor.

-YENİ VERSİYON VE TURNE PETER BARDENS'A ADANDI-

Rock albümünün yeni versiyonu ve turne, 1975'teki özgün uzunçaları birlikte hazırladıkları Camel Grubunun klavyeci-bestecisi Peter Bardens'a (1945-2002) adandı. İlk albümün her aşamasında, grubun ilk kadrosundaki Doug Ferguson (bas) ve Andy Ward'ın da (davul) büyük emeği bulunuyordu.

Grubun bugünkü kadrosunda ise efsane 70'lerden sadece gitar, vokal, flüt ve klavyede bulunan Andy Latimer yer aldı. Camel-2013'ü Guy LeBlanc (klavye), Colin Bass (bas gitar) and Denis Clement (klavye, davul, vurmalılar) oluşturdu. Efsane grubun Avrupa turnesi programında Türkiye yer almıyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya İzleyen, Dinleyen ve Unutamayanlar İçin: 'Beyaz Kaz' Yeniden Göklerde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement