Juncker'den AB'ye 3 Ülke İçin Vize Serbestliği Teklifi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Juncker'den AB'ye 3 Ülke İçin Vize Serbestliği Teklifi

18.12.2015 17:18

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Brüksel’de gerçekleştirilen AB zirvesinin ardından AB’ye Ukrayna, Gürcistan ve Kosova’ya kısa süreli seyahat için vize serbestisi getirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Brüksel'de gerçekleştirilen AB zirvesinin ardından AB'ye Ukrayna, Gürcistan ve Kosova'ya kısa süreli seyahat için vize serbestisi getirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Brüksel'de AB üyesi ülkelerin liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Juncker Avrupa Birliği'ne Ukrayna, Gürcistan ve Kosova'ya kısa süreli seyahat için vize serbestisi getirilmesi tavsiyesinde bulunarak, "Komisyon bu sabah, Gürcistan, Kosova ve Ukrayna için vize serbestisi konusunda olumlu bir pozisyon aldı. Dolayısıyla, Komisyon AB liderlerine, bu 3 ülkeye vize serbestisi konusunda hızlı bir karar alması teklifinde bulundu" dedi. Jean-Claude Juncker, bu hafta başında Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko ile görüştüğünü hatırlattı.

28 üyesi bulunan AB, geçtiğimiz yılın başlarında kısa süreli vize serbestisi konusunda Rusya ile görüşmeleri askıya almıştı. - BRÜKSEL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Juncker'den AB'ye 3 Ülke İçin Vize Serbestliği Teklifi - Son Dakika


Advertisement