Kamerun'da Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarları hareketlendi - Son Dakika
Dünya

Kamerun'da Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarları hareketlendi

Kamerun\'da Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarları hareketlendi

Kamerun'da Kurban Bayramı öncesi köylerden ve kasabalardan getirilen kurbanlıklar, şehirlerdeki hayvan pazarlarını hareketlendirdi. Başkent Yaounde'de bulunan hayvan pazarı Marche de Betail'nin müdürü Amama Madu, Kurban Bayramı öncesi pazarda hareketlilik başladığını belirtti. Kurbanlık satışlarının bayramın 2. gününe kadar süreceğini söyleyen Madu, geçen yıla kıyasla çok daha fazla hayvanın pazara getirildiğine dikkat çekti. Kurbanlık fiyatlarının son 3 yılda hiç değişmediğinin altını çizen Madu, kurbanlıkların genellikle Müslümanların yaşadığı ülkenin kuzeyindeki Garoua, Maroua ve Ngaoundere şehirlerinden getirildiğini sözlerine ekledi.

23.06.2023 17:55  Güncelleme: 17:57

Kamerun'da yaklaşan Kurban Bayramı öncesi köyler ve kasabalardan getirilen kurbanlıklar, şehirlerdeki hayvan pazarlarını hareketlendirdi.

Başkent Yaounde'de bulunan hayvan pazarı Marche de Betail'nin müdürü Amama Madu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi pazarda hareketlilik başladığını belirtti.

Sığır pazarında hayvan borsasının olduğu ifade eden Madu, kurbanlık satışlarının bayramın 2. gününe kadar süreceğini söyledi.

Geçen yıla kıyasla çok daha fazla hayvanın pazara getirildiğine dikkati çeken Madu, kurbanlık fiyatlarının son 3 yılda hiç değişmediğinin altını çizdi.

Madu, kurbanlıkların genellikle Müslümanların yaşadığı ülkenin kuzeyindeki Garoua, Maroua ve Ngaoundere şehirlerinden getirildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Kamerun'da Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarları hareketlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement