Kaptan Schettino: Beni Bin Ladin'den Daha Beter Gibi Gösterdiler - Son Dakika
Dünya

Kaptan Schettino: Beni Bin Ladin'den Daha Beter Gibi Gösterdiler

Kaptan Schettino: Beni Bin Ladin\'den Daha Beter Gibi Gösterdiler

Yolcu gemisini karaya oturtup, 32 kişinin ölümüne neden olan Costa Concordia'nın kaptanı Schettino, kazanın tek suçlusunun kendisi olmadığını söyleyerek, "Beni Usame Bin Ladin'den daha betermişim gibi gösterdiler" dedi.

07.01.2013 20:48

Yolcu gemisini karaya oturtup, 32 kişinin ölümüne neden olan Costa Concordia'nın kaptanı Schettino, kazanın tek suçlusunun kendisi olmadığını söyleyerek, "Beni Usame Bin Ladin'den daha betermişim gibi gösterdiler" dedi.

İtalya'nın Toskana Bölgesi'ndeki Giglio Adası açığında, 4 bin 200 yolcusuyla kayalıklara çarparak, yan yatan 'Costa Concordia' kruvaziyerinin kaptanı Francesco Schettino, kazanın yıldönümüne günler kala tekrar gündeme geldi. Bir yıldır fıkralara ve karikatürlere de konu olan Schettino, La Stampa gazetesine özel mülakat vererek, kazadan dolayı tek sorumlunun kendisi görülemeyeceğini belirtti. "Kumanda odasında başka sorumlular da vardı. Adalete güvenim tam. Şu anki tek düşümcem ölen 32 kişi ve onların ailesidir" diyen Schettino, kazanın olduğu 13 Ocak 2012 tarihinden beri hayatın kendisine zehir olduğunu ifade ederek, "Kalpten gelen, samimi bir üzüntü içindeyim" dedi.

ADAYA O KADAR YAKLAŞMAM HATA DEĞİLDİR

Kendisiyle alay edilmesine artık katlanamadığını da söyleyen Francesco Schettino, "Bu kadar büyük bir pişmanlık içinde olmama karşın, beni Usame Bin Ladin'den daha betermişim gibi gösterdiler. Üzerime yapıştırılan imajı reddediyorum. 30 yıllık mesleki kariyerimle dalga geçildiği yetmiyormuş gibi dünya çapında edindiğim deneyim ve hatta ülkemizin imajı da tüm gezegen çapında karalanmıştır" diye sözlerini sürdürdü. Adayı selamlamak için yaptığı manevrayla rotadan çıkarak, gemiyi, karaya olmaması gereken mesafeye kadar yaklaştırdığı tespit edilen Schettino, "Herkes şunu çok iyi biliyor ki, adaya olan saygımızdan dolayı o kadar yakınından geçmeliydim. Bunu kazadan önce de yaptık defalarca. Kimseyi ele vermek istemiyorum ama o geceyle ilgili doğru bilgiler aktarılmadı. Ben hatalı olabilirim ama tek başıma değildim" diye konuştu.

GEMİYİ BATIRAN KAPTAN OLARAK ANILMAK İSTEMEM

Özrü adeta kabahatinden büyük olan Schettino, gemiyi herkesten önce terketmesine ilişkin ise, "Yan yatan gemide kalmak imkansız hale gelmişti. Kalsaydım belki ben de batanlardan biri olacaktım. O zaman daha mı çok yararlı olurdum? Geminin toparlanması için elimizden ne geliyorsa yaptığımıza inanıyorum" dedi. Kazanın meydana gelmesinde, kaptan köşkünde bir kadınla yaptığı alkollü alemin etkisinin de olduğu öne sürülen Schettino, "Hayatımda hiç sarhoş olmadım, uyuşturucu da almadım. Neden sadece benim üzerimde testler yapıldı da kumanda odasındaki diğerlerinde değil?" diye konuşarak, 'gemiyi batıran kaptan' yaftasını da kabullenemediğini dile getirdi. Kazayla ilgili dava halen sürerken, cinayet ve yolcular tahliye edilmeden gemiyi terketmekle suçlanan Schettino'nun 2 bin 697 yıl hapsi isteniyor. Bir süre cezaevinde ve ardından ev hapsinde tutulan kaptan, yaşadığı köyün sınırları içinde kalmak şartıyla serbest bırakılmıştı. Geminin bağlı olduğu Costa Crociere şirketi ise, yaptığı hatalar üzerine Schettino'nun işine son vermişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kaptan Schettino: Beni Bin Ladin'den Daha Beter Gibi Gösterdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement