Kayıp İşçinin Cesedine Ulaşıldı - Son Dakika
Dünya

Kayıp İşçinin Cesedine Ulaşıldı

Kayıp İşçinin Cesedine Ulaşıldı

İtalya'da meydana gelen hortumda, denize savrulan işçinin cesedine ulaşıldı.

30.11.2012 20:21  Güncelleme: 23:30

Çarşamba günü İtalya'nın güneyindeki Taranto şehrinde meydana gelen hortumda, kullandığı vinç ile denize savrulan ve 2 gündür kayıp olan İlva Fabrikası işçisi Francesco Zaccaria'nın cesedine ulaşıldı.

29 yaşındaki Zaccaria'nın cesedini vincin kopan kontrol merkezinin içinde, suyun 30 metre derinliğinde bulan su altı ekipleri, 'Bugün görüş mesafesinin artmasıyla çamur altında kalan vinç kontrol merkezine ve cesede ulaşabildik. Dün fırtına nedeniyle su altında görüş mesafesi 10 cm'e kadar inmişti' açıklamasında bulundu.

Çarşamba sabahı saat 10.00 sularında meydana gelen hortum nedeniyle İlva Fabrikası'nın bir bacası kopmuş, 20 işçi yaralanmıştı. Taranto'daki İlva Fabrikası yas nedeniyle bir gün kapatıldı.

Kapatılması gündemde olan demir-çelik fabrikasının geleceği hakkında ise hükümet bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor. Bin kadar fabrika çalışanı dün hükümet binası önünde fabrikanın kapatılmaması için protestoda bulunurken bugün ise İlva'nın Genova fabrikası işçileri eylemdeydi.

100 yılı aşkın bir zamandır faaliyet gösteren İlva, Avrupa'nın en büyük çelik işleme fabrikası konumunda. İtalya genelinde 6 fabrikası olan firmanın sadece Taranto fabrikasında 12 bin civarında çalışan var. Fabrika yarattığı çevre kirliliği ile de gündemdeydi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kayıp İşçinin Cesedine Ulaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement