Kazakistan'daki Uçak Kazası Soruşturması Aralık Ayında Sonuçlanacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kazakistan'daki Uçak Kazası Soruşturması Aralık Ayında Sonuçlanacak

Kazakistan\'daki Uçak Kazası Soruşturması Aralık Ayında Sonuçlanacak
19.02.2025 12:22  Güncelleme: 12:23

Kazakhstan Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Talgat Lastayev, 25 Aralık 2024'te düşen Azerbaycan Hava Yolları uçağına ilişkin nihai raporun bu yıl aralık ayında açıklanacağını duyurdu.

KAZAKİSTAN'ın Aktau kenti yakınlarında 25 Aralık 2024'te düşen Azerbaycan Hava Yolları'na (AZAL) ait yolcu uçağına ilişkin soruşturmanın kesin sonuçlarının bu yıl aralık ayına kadar açıklanacağı bildirildi.

Kazakistan Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Talgat Lastayev, düşen AZAL uçağına ilişkin nihai raporun açıklanma sürecine ilişkin konuştu. Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı'nın (ICAO) standartlarına göre uçak kazalarının soruşturma süresinin bir yıla kadar uzayabildiğini belirten Lastayev, "Soruşturmanın nihai raporunun bu yıl aralık ayına kadar hazır olması lazım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kazakistan'daki Uçak Kazası Soruşturması Aralık Ayında Sonuçlanacak - Son Dakika


Advertisement