Kıbrıs'taki Dini Liderler İsveç Büyükelçiliği'nde Bir Araya Geldi - Son Dakika
Dünya

Kıbrıs'taki Dini Liderler İsveç Büyükelçiliği'nde Bir Araya Geldi

Kıbrıs\'taki Dini Liderler İsveç Büyükelçiliği\'nde Bir Araya Geldi

Kıbrıs'taki dini liderler, bugün Lefkoşa'nın güneyinde bulunan İsveç Büyükelçiliği rezidansında bir araya gelerek, Kıbrıs'taki müzakere süreci hakkında görüştü.

26.02.2014 17:20

Kıbrıs'taki dini liderler, bugün Lefkoşa'nın güneyinde bulunan İsveç Büyükelçiliği rezidansında bir araya gelerek, Kıbrıs'taki müzakere süreci hakkında görüştü. Din adamları yaptıkları ortak açıklamada, Kıbrıs'taki politik sorunun çözümlenmesinde sorumluluk hissettiklerini ifade etti.

Din adamları buluşmasına; Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos II, Maronit Başpiskoposu Dr. Youssef Souif, Ermeni Başpiskoposu Varoujan Herkelian ve Latinlerin temsilcisi Papaz George Kraj katıldı. Toplantıda BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Lisa Buttenheim de hazır bulundu. Din İşleri Başkanı Atalay'a Vakıflar Genel Müdürü İbrahim Benter de eşlik etti. İsveç Büyükelçisi Klas Gierow'un ev sahipliğindeki toplantıdan sonra, Gierow tarafından okunan ortak açıklamada, Kıbrıs'ta politik sorununun çözümlenmesinde din adamlarının sorumluluk hissettiği vurgulandı ve dini liderlerin beraber çalışmasının önemine işaret edildi.

HRİSOSTOMOS: "TÜRKİYE'NİN BARIŞ SÜRECİNDE POZİTİF BİR ROL OYNAYACAĞINA İNANIYORUM"

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos toplantının ardından Türkiye'nin Kıbrıs müzakerelerindeki rolü konusundaki bir soruyu yanıtlarken, "Türkiye'nin barış sürecinde pozitif bir rol oynayacağına inanıyorum" dedi.

ATALAY: "DİNİ LİDERLERİN DİLİ SİYASİLERDEN FARKLI OLMALI"

Din İşleri Başkanı Talip Atalay ise, dini liderlerin dillerinin siyasi liderlerden farklı; dini liderlerin herkesin ve diğer inanç mensuplarının kendini bulacağı bir dile sahip olması gerektiğini söyledi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kıbrıs'taki Dini Liderler İsveç Büyükelçiliği'nde Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement