Kongo Nehri'nde tekne alabora oldu! 40 kişi öldü, 167 kişi kayıp - Son Dakika
Dünya

Kongo Nehri'nde tekne alabora oldu! 40 kişi öldü, 167 kişi kayıp

Kongo Nehri\'nde tekne alabora oldu! 40 kişi öldü, 167 kişi kayıp

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Equateur eyaletinde teknenin alabora olması sonucu en az 40 kişi hayatını kaybetti, 167 kişi kayboldu. Yaklaşık 190 kişinin kurtarıldığı kazada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

16.10.2023 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Equateur eyaletinde teknenin alabora olması sonucu en az 40 kişi hayatını kaybetti, 167 kişi kayboldu.

40 KİŞİ ÖLDÜ, 167 KİŞİ KAYIP

Ulusal basındaki haberlere göre, Equateur eyaletine bağlı Mbandaka kasabasındaki limandan gece saatlerinde ayrılarak Kongo Nehri üzerinden Bolomba yönünde ilerleyen tekne alabora oldu. Kazada en az 40 kişi hayatını kaybetti, 167 kişi kayboldu. Yaklaşık 190 kişinin kurtarıldığı kazada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

AŞIRI YÜK NEDENİYLE YAN YATTI

Kalkıştan birkaç saat sonra teknenin aşırı yük nedeniyle ilerlemekte zorluk çektiği ve mürettebatın dengeleme girişimi sırasında teknenin yan yattığı ve tamamen battığı belirtiliyor. Özellikle mevsimsel yağışların yoğun olduğu dönemde meydana gelen bu tür deniz kazalarına, teknelerin bakımsızlığı ve kapasitelerinin üstünde yük ve yolcu taşımaları sebep oluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Kongo Nehri'nde tekne alabora oldu! 40 kişi öldü, 167 kişi kayıp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement