Kosova Cumhurbaşkanı Jahjaga: "Nato, Ülke Güvenliğinin Teminatı" - Son Dakika
Dünya

Kosova Cumhurbaşkanı Jahjaga: "Nato, Ülke Güvenliğinin Teminatı"

Kosova Cumhurbaşkanı Jahjaga: "Nato, Ülke Güvenliğinin Teminatı"

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, NATO Avrupa Kuvvetleri Komutanı General Philip Breedlove'yi kabul etti.
Kosova Cumhurbaşkanlığı basın ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, görüşmede, yerel seçimler dahil Kosova'daki son...

28.11.2013 17:23

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, NATO Avrupa Kuvvetleri Komutanı General Philip Breedlove'yi kabul etti.

Kosova Cumhurbaşkanlığı basın ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, görüşmede, yerel seçimler dahil Kosova'daki son gelişmeler, Kosova ile Sırbistan arasındaki diyalog, ülkede güvenlik altyapısının tesisi ve Kosova'nın NATO ile entegrasyonu gibi konuların ele alındığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Jahjaga, NATO'nun Kosova'da güvenliğin teminatı olduğunu belirterek, ülkeler arasında ilişkilerin normalleştirilmesinin başladığı hassas bir dönem içinde bulunduklarına dikkat çekti.

"Sakin ve güvenli bir ortamın tesisi için gayret gösteren" NATO'nun Kosova'daki barış gücü KFOR'a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Jahjaga, General Breedlove'ye, sonlanma aşamasına giren güvenlik sürecinin gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, bu sürecin Kosova'da güvenlik ihtiyaçlarının belirlenmesiyle alakalı olduğunu kaydetti.

Jahjaga ayrıca, NATO ile Kosova Cumhuriyeti arasında resmi ilişkilerin kurulmasına izin verecek modelin oluşturulması talebinde bulundu.

NATO Komutanı General Philip Breedlove de, KFOR'un Kosova'da tüm vatandaşların güvenliğinin sağlanması doğrultusunda çalışmalarına devam edeceğine dair güvence verdi.

General Breedlove, Kosova'da yaşayan tüm halkların, kurumların çalışmaları ile bütünleşmesi ve komşu ülkeler arasında ilişkilerin normalleşmesi yönünde gösterilen gayretlerden dolayı Kosova Cumhurbaşkanı Jahjaga'yı kutladı. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kosova Cumhurbaşkanı Jahjaga: 'Nato, Ülke Güvenliğinin Teminatı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement