Kosova'da Uluslararası Yarı Maratona Büyük İlgi - Son Dakika
Dünya

Kosova'da Uluslararası Yarı Maratona Büyük İlgi

Kosova\'da Uluslararası Yarı Maratona Büyük İlgi

Kosova halkı, Priştine’de düzenlenen 14. Priştine Uluslararası Yarı Maraton Koşusu’na büyük ilgi gösterdi.

11.05.2014 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova halkı, Priştine'de düzenlenen 14. Priştine Uluslararası Yarı Maraton Koşusu'na büyük ilgi gösterdi.

Kosova Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle Priştine'de düzenlenen koşuya yerli ve yabancı yaklaşık bin 400 yarışmacı katıldı. Büyükler kategorisinde düzenlenen koşuya Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga da katıldı. Priştine Uluslararası Yarı Maraton Koşusu'nu Kenyalı Joel Maina Mwangi kazandı. Koşuda ilk 4'ü de Kenyalılar kazanırken, bayanlarda ise yarı maratonu Romanyalı Cirlan Elena Daniela kazandı. Yarış sonrası erkeklerde birinci olan Kenyalı Mwangi yaptığı açıklamada, maratona ilk defa katılmaktan mutlu olduğunu, kolay olmayan maratonu üstün çaba göstererek, birinci bitirmesinin ayrı bir heyecan teşkil ettiğini kaydetti.

Maratona ilk kez katılan Kosova Cumhurbaşkanı Atefete Jahjaga ise, hayatın farklı bir boyutuna, hayatın sağlıklı olan yanına destek vermek için katıldığını belirterek, "Kosova Cumhuriyeti'nde mevcut olan barış ve hoşgörüyü desteklemek için, Kosova'da tüm vatandaşların hür yaşamına destek vermek için yarı maratonda koştum" dedi.

Kosova Atletizm Federasyonu Başkanı Halil Sülejmani de yaptığı açıklamada, 14'üncü yılına giren yarı maratonun giderek daha büyük sayıda sporcu tarafından benimsenmesinin sevindirici olduğuna işaret ederek, "Kosova'nın tanınmasında önemli yeri olan yarı maratonun her geçen yıl daha da kitleleşmesi ve katılımcı ülke sayının artması bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

Yarı maratona 5'inci kez katılan ve Türkiye'den gelen Mehmet Yarar, Türkiye'yi bu koşuda 5 defa temsil etmekten son derece gururlu olduğunu belirterek, "Bu koşuya Türkiye'den daha fazla sporcunun katılmasını arzu ediyorum" dedi.

72 yaşındaki Priştineli Hamit Ümeri de yarı maratona 7 defa katıldığını, bu sporu da çok sevdiğini söyledi.

Yarı maraton çerçevesinde engelliler de tekerlekli sandalyeleri ile yarışta ter döktü. Yarı maraton koşusunun sonunda derece alan yarışmacılara, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga tarafından madalya ve kupa verildi. Ardından hatıra fotoğrafı çekildi. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kosova'da Uluslararası Yarı Maratona Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement