Kosova-Türkiye Ticaret Odası 6. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı - Son Dakika
Dünya

Kosova-Türkiye Ticaret Odası 6. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Kosova-Türkiye Ticaret Odası 6. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Kosova-Türkiye Ticaret Odası (KTTO) 6. kuruluş yıldönümünü Priştine’de düzenlenen geniş katılımlı resepsiyonla kutladı.

18.06.2014 12:57

Kosova- Türkiye Ticaret Odası (KTTO) 6. kuruluş yıldönümünü Priştine'de düzenlenen geniş katılımlı resepsiyonla kutladı.

Kosova ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri derinleştiren KTTO'nun 6. yaş resepsiyonunda Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyd Ustaibo, Türk ile Kosovalı şirketlerin temsilcileri ile TİKA, Yunus Emre gibi Kosova'daki Türk kurumlarının temsilcileri katıldı. Resepsiyon, KTTO'nun 6 yıl içinde gerçekleştirdiği faaliyetlerine ışık tutan görüntülü sunum ile başladı. Sunumda, kurulduğu 2008 yılından bu yana 6 yıl içerisinde Kosova - Türkiye Ticaret Odası'nın iki ülke arasında ticari ilişkilere önemli katkı sağladığına vurgu yapıldı. KTTO'nun, Kosova'da Türk yatırımcıları ile şirketlerinin kapısını çaldığı en güvenilir adres ve Kosova ekonomisi konusunda bilgi donanımı olan en ciddi kurum haline geldiği belirtildi.

Ozan, hem Türkiye hem de Kosova'nın seçkin işadamlarını ve iş dünyasını bünyesinde barındıran Kosova-Türkiye Ticaret Odası'nın 6 yıl içinde iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere çok önemli katkı sağladığını belirtti. Bundan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Büyükelçi Ozan, "Yatırımlar arttı. Türkiye son 2 yılda Kosova'ya en fazla yatırım yapan ülkedir. Aynı zamanda Türkiye son 3 yıldır Kosova ile ticaretini yılda yüzde 5-6 oranında artırdı. Bütün bu olumlu gelişmelerde KTTO'nun büyük payı var" şeklinde konuştu.

KTTO Başkanı Ahmet Mithat Milli ise yaptığı açıklamada, Kosova-Türkiye Ticaret Odası'nın sadece Türk işadamlarından kurulmuş bir kurum olmadığını, bünyelerine Kosovalı Arnavut işadamlarına da dahil ederek yola çıktıklarını hatırlatarak, 2008 yılında 11 kişi ile kurulan Oda'nın şu anda 50'yi aşkın üye ile hizmet verdiğini anımsattı. Milli, "Biz Kosova için çalışıyoruz. Biz Türkiye'ye, Kosova'ya katkımız olsun düşüncesiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

Ustaibo ise, Kosova ile Türkiye arasındaki ilişkiler konusunda en iyi bilgilerin alınabileceği yerin KTTO olduğunu belirterek, Türk yatırımcısının en iyi bilgileri bu kurumda aldığına inandıklarını söyledi. Ustaibo, Kosova Ticaret ve Sanayi Bakanlığı olarak Kosova'ya daha büyük yatırımların gelmesi için bu kurumla işbirliğini sürdüreceklerini belirtti.

KTTO'nun kurucularından TEB Bankası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alp Yılmaz da yaptığı açıklamada, 6 sene önceki nokta ile şu anki noktayı değerlendirdiklerinde çok ciddi bir farkı gördüklerini ifade etti. Yılmaz, "Toplam işgücü açısından Kosova'da ciddi bir birliktelik oluşturduk. En büyük şirketler bizde. Ciro olarak da çok ciddi rakamlara ulaştık. Kosova'dan Türkiye'ye önemli sayıda Kosovalı işadamını götürdük, ikili görüşmelere katılmalarını sağladık. Türkiye'den de Kosova'ya ciddi anlamda heyetler geldi. Biz bunlara aracılık yaptık. Daha da önemlisi senelerin üzerine KTTO diğer Ticaret Odaları için ciddi bir referans oldu. Bu bizim için çok önemli ve geldiğimiz nokta açısında da gurur verici" şeklinde konuştu.

Resepsiyonda işadamlarının sohbetlerinde, iki ülke arasındaki ticari ilişkilere yeni değerler kazandırılması gereğinin altı çizildi. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kosova-Türkiye Ticaret Odası 6. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement