Küçük Oğluyla Birlikte Uçurumdan Atladı - Son Dakika
Dünya

Küçük Oğluyla Birlikte Uçurumdan Atladı

Küçük Oğluyla Birlikte Uçurumdan Atladı

Ülkeyi yasa boğan iki küçük çocuk annesi genç kadının intihar davası görülmeye başlandı.

16.09.2014 09:38  Güncelleme: 09:41

İngiltere'de geçen sene temmuz ayında yaşanan ve tüm ülkeyi hüzne boğan aile faciasının duruşmasına başlandı.

24 yaşındaki Katherine Hooper isimli genç anne Devon şehrinde bulunan Dartmoor Ulusal Park'ta, sırtında 5 yaşındaki oğlu Joshua Patterson olduğu halde 30 metre yükseklikte kayalardan kendini boşluğa bırakmıştı.

Bu facianın sonrasında araştırma yapan polisler genç kadının Paignton'daki evine gittiğinde küçük oğlunu yatakta ölü bulmuşlardı. Polisin evde yaptığı aramalar sonucunda olaydan haftalar öncesinde yazılmış rafta bir kitabın arasında gizlenmiş intihar notu bulundu.

Duruşmada dinlenen Hollandalı turist elinde fotoğrafı mahkeme heyetine sundu. Fotoğrafta genç anne ve sırtındaki oğlu intiharın hemen öncesinde kayaların kenarında dikilmiş halde görüntülenmişti. Ulusal parkta o anda bulunan diğer turistlerinde olayın hemen öncesinde anneyi ve sırtındaki çocuğu gördükleri mahkeme tutanaklarına geçti.

Katherine ve oğlu Joshua'nın düşme sonucunda baş ve boyun bölgesinde birden fazla yaralanmaya bağlı olarak hayatlarını kaybettikleri otopsi raporu sonucunda açıklandı. Adli tıp uzmanlarının tetkiklerine göre, genç annenin küçük oğlu Sam'in tıbbi ölüm sebebi kesin olarak belirlenemese de boğularak öldüğüne dair görüş hakim.

Genç kadının babası, Katherine Hooper'ın 2012 noelinde aşırı dozda hap aldığı sonrasında kaybolduğunu, çocukların iki haftalığına devlet korumasına alındığını, sonrasında kızına iade edildiğini anlattı. En son telefon görüşmesinde kızının sesinin iyi geldiğini, hiçbir anormallik sezmediğini, faciayı duyduktan sonra ise kelimenin tam anlamıyla şok yaşadığını belirtti.

Katherine ile ayrı yaşayan çocukların babası Neil Patterson, mahkemede verdiği ifadede ölümlerden ötürü sosyal hizmetler kurumunu suçladı. Sosyal hizmet görevlilerinin yeteri kadar müdahil olup çocukları okul ve arkadaş çevresine entegre olmalarını sağlasalardı çocuklarının hala hayatta olabileceğini söyledi.

Patterson yine ifadesinde küçük Sam'in banyo yaparken kazara boğulmuş olabileceğini, bu trajik kazanın ardından suçlamalarla yüzleşmesi gereken annenin korkuya kapılarak intihara karar vermiş olabileceğini anlattı.





Haberler.com/Adil Yıldız

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Küçük Oğluyla Birlikte Uçurumdan Atladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement