Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 4 Sünni şeyh, Şii mahallelerinde darp edildi. Ülkede Sünni-Şii ihtilaflarını alevlendirmesinden korkulan hadise sonrasında Şii gruplardan saldırıya dair kınama geldi.
Suriye'de yaşanan rejim mücadelesinin Lübnan'daki Sünni ve Şiilerin arasını gerdiği iddiaları, dün gece 4 Sünni şeyhin Şii mahallerinde saldırıya uğrayıp yaralanmalarıyla tekrar gündeme geldi. Dar'ü-l Fetva'nın önde gelen hocalarından Mazen Hariri ve Ahmed Fekhran, Beyrut'un merkezindeki Muhammed El-Amin Camii'nden çıktıktan kısa bir süre sonra Handal El-Ghamik Mahallesi'nde saldırıya uğradı. Şehrin güneyindeki Şihay semtinde ise İbrahim AbdulLatif ve Ömer Iman isimli 2 Sünni hoca, benzer şekilde saldırıya uğradı. Kaynakların haberine göre Sünni hocalar saldırıyı yaralı olarak atlattılar.
Lübnan'ın iki büyük Şii grubu Hizbullah ve Amal tarafından olay sonrası yapılan kınama açıklamalarında, saldırıların sarhoş ve madde bağımlısı 5 kişi tarafından gerçekleştirildiği ve yakalanan şahısların polise teslim edildiği belirtildi.
Hadiseler üzerine açıklama yapan Lübnan Büyük Müftüsü Muhammed Raşid Kabbani ise, bu hadiselerin Sünni ve Şii siyasi merciler arasındaki rekabetin bir tezahürü olduğunu ve Şii kanattan yapılan kınamaların yeterli olmadığını ifade etti.
Lübnan'daki hadiselerin, Suriye'de muhalifleri destekleyen Sünni Lübnanlılar ile Esad'ı destekleyen Şii Lübnanlılar arasındaki sürtüşmelere bağlı olduğu tahmin ediliyor. - BEYRUT
Son Dakika › Dünya › Lübnan'da Şii Mahallesindeki Sünni Hocalar Darp Edildi - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?