Medya çalışanlarından Rus Büyükelçi Antonov'a 'Gershkovich' mektubu - Son Dakika
Dünya

Medya çalışanlarından Rus Büyükelçi Antonov'a 'Gershkovich' mektubu

Medya çalışanlarından Rus Büyükelçi Antonov\'a \'Gershkovich\' mektubu

New York Times, BBC, Wall Street Journal, Washington Post gibi medya kuruluşlarında çalışan 40 gazeteci, Rusya'da 'casusluk' suçlamalarıyla gözaltına alınan Evan Gershkovich için Rusya'nın ABD'deki Büyükelçisi Anatoly Antonov'a mektup gönderdi.

02.04.2023 17:46  Güncelleme: 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

New York Times, BBC, Wall Street Journal, Washington Post gibi medya kuruluşlarında çalışan 40 gazeteci, Rusya'da 'casusluk' suçlamalarıyla gözaltına alınan Evan Gershkovich için Rusya'nın ABD'deki Büyükelçisi Anatoly Antonov'a mektup gönderdi. Mektupta, "Rusya, sınırlarınız içinde gazetecilik yapmanın suç olduğu mesajını veriyor" denildi.

Ünlü medya kuruluşlarında çalışan 40 gazetecinin imzası bulunan mektupta şu ifadelere yer verildi: "Biz aşağıda imzası bulunan haber kuruluşları ve sivil toplum basın özgürlüğü örgütleri, hükümetinizin gazeteci Evan Gershkovich'i gözaltına alması ve kendisine yöneltilen asılsız casusluk suçlamalarına ilişkin derin endişelerimizi ifade etmek üzere yazıyoruz. The Wall Street Journal için çalışan ve ABD vatandaşı olan Gershkovich, gazeteci olarak uzun bir mesleki geçmişe sahiptir. Uzun yıllar Moskova'da yaşamış, Rusya Dışişleri Bakanlığı'na akredite olmuş ve Journal'ın Moskova bürosunun bir parçası olarak Rusya'yı takip etmiştir. Gershkovich bir casus değil gazetecidir ve derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmalıdır. Acil bir ilk adım olarak, Gershkovich'e işvereni tarafından sağlanan bir avukata derhal erişim hakkı verilmelidir. Ayrıca sağlık durumunun teyit edilmesini ve ailesiyle iletişim kurmasına izin verilmesini talep ediyoruz. Gershkovich'in haksız ve yersiz tutuklanması, hükümetinizin basın karşıtı eylemlerinde önemli bir tırmanıştır. Rusya, sınırlarınız içinde gazeteciliğin suç sayıldığı ve Rusya'dan haber yapmak isteyen yabancı muhabirlerin hukukun üstünlüğünün nimetlerinden faydalanamayacağı mesajını vermektedir. Evan Gershkovich'e yönelik yargılamaların her adımını dikkatle takip etmeye devam ederken ve derhal serbest bırakılması çağrısında bulunurken yanıtınızı bekliyoruz."


Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Medya çalışanlarından Rus Büyükelçi Antonov'a 'Gershkovich' mektubu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement