Moğolistan'da Doğal Afetler Yüzünden 3,6 Milyon Çiftlik Hayvanı Öldü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Moğolistan'da Doğal Afetler Yüzünden 3,6 Milyon Çiftlik Hayvanı Öldü

Moğolistan\'da Doğal Afetler Yüzünden 3,6 Milyon Çiftlik Hayvanı Öldü
20.06.2023 16:34

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi, bu yılın başından bu yana toplam 3,6 milyon çiftlik hayvanının doğal afetler yüzünden öldüğünü açıkladı. Ölen hayvanların yüzde 86'sından fazlasını keçi ve koyunlar oluştururken, bu durumun kaynağı olarak kar fırtınaları ile bahar döneminde yaşanan yoğun toz fırtınaları gibi şiddetli hava olayları gösterildi. Moğolistan'da hayvancılık, temel sektörlerden biri olarak kabul ediliyor.

ULAN BATUR, 20 Haziran (Xinhua) -- Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi, ülkede bu yılın başından bu yana toplam 3,6 milyon çiftlik hayvanının doğal afetler yüzünden öldüğünü bildirdi. Ofis, bu verinin geçen yılın aynı dönemindeki değerin 19,2 katı olduğuna işaret etti.

Ülkenin istatistik ofisine göre, ölen olan hayvanların yüzde 86'sından fazlasını keçi ve koyunlar oluştururken, bu durumun kaynağı olarak ise kar fırtınaları ile bahar döneminde yaşanan yoğun toz fırtınaları gibi şiddetli hava olayları gösterildi.

Ofis verilerine göre, 2022 yılı sonu itibarıyla ülkede bulunan çiftlik hayvanı sayısı 71,1 milyon olarak kaydedildi. Hayvancılık, denize kıyısı olmayan Asya ülkesi Moğolistan'ın temel sektörlerinden biri.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Moğolistan'da Doğal Afetler Yüzünden 3,6 Milyon Çiftlik Hayvanı Öldü - Son Dakika


Advertisement