Neonazi Cinayetlerine, Askeri Güvenlik Servisininde Adı Karıştı - Son Dakika
Dünya

Neonazi Cinayetlerine, Askeri Güvenlik Servisininde Adı Karıştı

Neonazi Cinayetlerine, Askeri Güvenlik Servisininde Adı Karıştı

Almanya'yı şok eden dönerci cinayetleri ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

20.11.2011 01:55

Almanya'yı şok eden dönerci cinayetleri ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

Alman devlet televizyonu ARD'nin açıkladığı yeni bilgiye göre olaylara sadece Anayasayı Koruma Dairesi'nin değil, Askeri Güvenlik Servisi'nin (Der Militarische Abschirmdienst- MAD) de adı karıştı. Jena kentinde kullanılan bombanın Alman ordusunun mühimmat deposundan temin edildiği iddia ediliyor.

YENİ SİLAHLAR BULUNDU

Zwickau'da dönerci katillerinin yanan evlerinde yapılan araştırmalar sonucu yeni silahlar bulunduğu iddia edildi. Silahın, 2007 yılında iki Heilbronnlu polise ateş edilen silah olduğu ileri sürüldü. Bunun yanı sıra evde ikinci bir de DVD ele geçirildi. DVD, yetkililer tarafından incelemeye alındı. Neonazi teröristlere 20'den fazla kişinin yardım etmesinden şüpheleniliyor.

KÖLN'DEKİ MERKEZ HAREKETE GEÇMEDİ

Focus'un haberine göre Askeri Güvenlik Servisi'nin Leipzig kentindeki bürosuna 1998 yılında üç kişilik terörist grubun kaybolmasından sonra bulundukları yer hakkında bilgi verildi. Ancak Askeri Güvenlik Servisi'nin Köln'deki merkezi tarafından bu bilginin değerlendirilmediği öne sürüldü.

PEMBE PANTER VİDEOSU YAYINLANDI

Yaşanan gelişmelerin ardından neonazilerin cinayetler ile ilgili hazırladığı pembe panter videosu görüntüleri yayınlandı. Almanya'nın en çok satan gazetelerinden Bild'in yayınladığı bu videoda aşırı sağcı katillerin yaşanan cinayetlerle nasıl alay ettikleri görülüyor. 15 dakikalık videoda, çizgi film karakteri pembe partner ile cinayetler serisinde adete bir gezinti yaptırılıyor. 2000 yılında başlayan dönerci cinayetlerinin televizyon kayıtlarından kesitler ve bir cinayetin canlandırmasının ardından katiller cesedin orijinal fotoğrafını da videoya eklemişler.

Köln'deki Keup Caddesinde yaşanan bombalı saldırının da görüntülerine videoda pembe panter repliği ile yer verilmiş. Olayda yaralanan veya zarar gören Türkler videoda alay konusu edilmiş. Büyük teknik uğraşlar ile montajlandığı fark edilen videoda ayrıca dönerci cinayetleri Almanya turu adı altında gazete haberleri ile birlikte gösteriliyor. Bu video için neden pembe panter çizgi film karakteri seçildiği ise bilinmiyor. Videonun sonu ise bu pembe panter animasyonun ikinci bir serisinin daha çıkabileceği yorumlarına sebep oluyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Neonazi Cinayetlerine, Askeri Güvenlik Servisininde Adı Karıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement