Papa, Müslüman Mahkumların Ayaklarını Öptü - Son Dakika
Dünya

Papa, Müslüman Mahkumların Ayaklarını Öptü

Papa, Müslüman Mahkumların Ayaklarını Öptü

16. Benedikt'in emekliye ayrılması sonrası Papa seçilen I. Francis Roma'da aralarında Müslümanların da olduğu suçluların ayaklarını öptü.

29.03.2013 13:18  Güncelleme: 13:20

Papa 16. Benedikt'in emekliye ayrılması sonrası Papa seçilen I. Francis Roma'da aralarında Müslümanların da olduğu genç suçluların ayaklarını yıkayarak öptü. Papa ayrıca ilk kez Müslümanların ayaklarını öpmüş oldu.

Papa 4 gün sürecek ve Pazar günü paskalyayla son bulacak yoğun faaliyetleri kapsamında dün Roma Hapishanesini ziyaret ederek suçluların ayaklarını yıkadı ve öptü. Hapishanede suçlularla konuşan Papa, "Sizinle olmaktan oldukça mutluyum. Umudunuzu kaybetmeyin" dedi. Papa, daha önce Arjantin'de kardinalken de suçluların ayaklarını yıkayarak öpmüştü. Papa dün St Peter Bazilikası'nda 1600 papaza seslenerek yaptığı açıklamada da, "Körlükleri, kanı durdurmak ve mahkumları ziyaret etmek için dışarıya çıkmamız gerekir" dedi.

Papa'nın bu davranışı Hıristiyan inanışına göre Hazreti İsa'nın çarmıha gerilmeden önceki gece 12 havarisinin ayaklarını kendi elleriyle yıkaması geleneğine dayanmakta. - ROMA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Papa, Müslüman Mahkumların Ayaklarını Öptü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement