Pıstorıus "Kusurlu Cinayetten" Suçlu Bulundu - Son Dakika
Dünya

Pıstorıus "Kusurlu Cinayetten" Suçlu Bulundu

Pıstorıus "Kusurlu Cinayetten" Suçlu Bulundu

Kız arkadaşını hırsız zannederek öldürdüğü iddia edilen ünlü ampute atlet Oscar Pistorius, yargılandığı davada “kusurlu cinayetten” suçlu bulundu.

12.09.2014 13:42

Kız arkadaşını hırsız zannederek öldürdüğü iddia edilen ünlü ampute atlet Oscar Pistorius, yargılandığı davada "kusurlu cinayetten" suçlu bulundu. Mahkeme, bugünkü duruşmada son kararını vererek, Pistorius'un alacağı cezayı açıklayacak.

Geçtiğimiz yıl 14 Şubat'ta evine hırsız girdiğini zannederek kız arkadaşını öldüren Pistorius'un yargılandığı davada hakim Thokozile Masipa, Pistorius'u kusurlu cinayetten suçlu buldu. Hakim Masipa açıklamasında, Pistorius'un Reeva Steenkamp'ı görmeden vurmasına rağmen hukuka aykırı bir davranışta bulunduğunu belirtti. Mantıklı bir insanın tuvalet kapısının arkasında bulunan birine 4 el ateş etmeyeceğini kaydeden Masipa, Pistorius'un davranışını "acele yapılan bir hareket ve güç kullanma" olarak tanımladı. Masipa, bu nedenle Pistorius'un "ihmalkar" olduğunu dile getirdi.

Pistorius'un bugün görülen davasında öldürme suçlamasının yanı sıra diğer davalarıyla ilgili de kararlar açıklandı. Pistorius, bir araçtan ateş ettiği yönündeki davadan delil yetersizliği nedeniyle beraat ederken, ruhsatsız silah bulundurma suçlamasından da aklandı. Pistorius, buna rağmen restoranda silahla ateş ettiği yönündeki davada ihmali olduğu gerekçesiyle suçlu bulundu.

Pistorius, Güney Afrika yasalarına göre "kusurlu cinayet" tanımlaması sonrası en fazla 15 yıl hapis alacak. - PRETORIA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Pıstorıus 'Kusurlu Cinayetten' Suçlu Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement