Ukrayna'da 15 Şubat'ta ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından ihlallerin yaşanması Kiev yönetimini harekete geçirdi.
Güvenlik Konseyi'ni toplayan Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ilk kez uluslararası barış gücü askerlerini bölgeye çağırabileceklerini söyledi.
Poroşenko bugün askeri üniformasıyla saldırıların devam ettiği Donetsk'in Debaltseve kasabasına giderek askerlere şeref madalyası taktı.
Kiev yönetimi, bu bölgede ağır silahlarla saldıran ayrılıkçıların ateşkesi onlarca kez ihlal ettiğini duyurdu.
Ayrılıkçıların merkez üssü Donetsk ve Luhansk illerinin arasındaki Debaltseve, karayoluyla demiryolu ağlarının merkezinde olmasından dolayı büyük önem taşıyor.
Askerler günün ilk ışıklarıyla bölgeden ayrılmaya başladı: "Diğer birlikleri bilmiyorum ancak 13. tabur bu sabah kasabadan ayrıldı. İlk önce araçlar çıkarıldı. Bu sabah buradan ayrılmamız gerektiği komutu verildi. Ancak kasabada kalanlar da oldu. Onlar ayrılıkçıların tekrar geri gelmesini engellemek için böl
Yazar:
Etiketler: Gönderildi: 18 Şubat 2015
İzlenme oranı: 0.0
Oylar: 0
Son Dakika › Dünya › Poroşenko: 'Ukrayna'ya Uluslararası Barış Gücü Çağırabiliriz' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.