Rumlar, Sondaj Çalışmalarının İlk Aşamasını Tamamladı - Son Dakika
Dünya

Rumlar, Sondaj Çalışmalarının İlk Aşamasını Tamamladı

Rumlar, Sondaj Çalışmalarının İlk Aşamasını Tamamladı

Rum Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanlığı'nın Enerji Dairesi Başkanı Solon Kassinis, Londra'daki Yunan Radyosuyla mülakatında sondajın ilk aşamasının tamamlandığını, ikinci aşamasının da bu gece başlayacağını söyledi.

21.09.2011 16:02

ABD'li Noble Energy şirketinin, Rumların ilan ettiği münhasır ekonomik bölgede başlattığı sondajların ilk aşamasının tamamlandığı, ikinci aşamasına bu gece geçileceği bildirildi.

Türkiye'nin tüm uyarılarına rağmen ilan ettiği münhasır ekonomik bölgesinde sondaj çalışmalarını başlatan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi için çalışan ABD'li Noble Energy şirketinin, hidrokarbon bulmak amacıyla başlattığı sondajların ilk aşamasının tamamlandığı, ikinci aşamasına bu gece geçileceği duyuruldu

Rum Haber Ajansı'na göre, Rum Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanlığı'nın Enerji Dairesi Başkanı Solon Kassinis, Londra'daki Yunan Radyosuyla mülakatında Noble'nin sorunsuz biçimde çalışmalarına başladığını belirterek, sondajın ilk aşamasının tamamlandığını, ikinci aşamasının da bu gece başlayacağını söyledi.

Kassinis, "Bu gece, ikinci aşamaya geçecekler, 900 metreye kadar. Her şey iyi gidiyor ve hidrokarbon yataklarının yeri konusunda olumlu sonuçları elde etmeyi arzuluyoruz ve umuyoruz" dedi.

Münhasır ekonomik bölgede bulunacak olan herhangi doğal kaynağın, "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin tüm meşru vatandaşlarının yararına olacağı"nı yineleyen Kassinis, bir soru üzerine de ilk sonuçların elde edilmesinin 2-3 ay veya 73 gün alabileceğini sözlerine ekledi.

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Rumlar, Sondaj Çalışmalarının İlk Aşamasını Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement