Rus Medyası: Türkiye, Çoğu Yabancı 2 Bin 500 Kişiyi Dinliyor - Son Dakika
Dünya

Rus Medyası: Türkiye, Çoğu Yabancı 2 Bin 500 Kişiyi Dinliyor

Rus Medyası: Türkiye, Çoğu Yabancı 2 Bin 500 Kişiyi Dinliyor

Türkiye'de son dönemde tartışmalı 'İnternet Yasası' ve 'HSYK Yasaları' gibi MİT için öngörülen yasal düzenlemeler, dünyada yankı buluyor.

23.02.2014 10:43  Güncelleme: 11:17

Türkiye'de son dönemde benimsenen tartışmalı internet ve HSYK yasaları gibi MİT için öngörülen yasal düzenlemelerin dünyada yankı buluyor. Rus medyası, söz konusu kanun teklifinin üzerinde durulan yönlerine dikkat çekerken "Türkiye, çoğu yabancı, 2 bin 500 kişiyi dinliyor" sözlerini kullanılıyor.

Rus haber kanalı RT, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın MİT düzenlemelerine ilişkin açıklamasına gönderme yaparak "Türkiye, çoğu yabancı 2 bin 500 kişiyi dinliyor" ifadesini başlığa çıkarttığı haberinde MİT'in halen 2 bin 473 kişiyi dinlediği açıklamasının, teşkilatın "casusluk yetkilerinin genişletilmesine ilişkin olarak parlamentoda yapılan görüşmeler sırasında yapıldığına" dikkat çekiyor.

"CASUSLUK TEŞKİLATINA DA FAZLA YETKİ"

Haberde şöyle deniliyor:

"Türkiye'nin Parlamentosu Cumartesi günü ulusal casusluk teşkilatının yetkilerini genişletecek yeni bir tasarıyı görüşmeye başladı. Girişim, casusluk teşkilatına daha fazla yetki vererek Türkiye içinde ve dışında örtülü operasyonları yürütürken mahkemeleri by pas etmesine izin veriliyor."

Görüşmeler başlarken ve milletvekillerinin sert eleştirilerinin ardından hükümetin teklifin bir maddesini geri çektiğini kaydeden RT, "Tartışmalı madde, Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MİT'in istihbarat koordinasyon kurulu başkanı olmasını içeriyordu" dedi.

Haberde yeni teklifin, hükümetçe, parlamentonun "internet ve mahkemeler üzerindeki kontrolünü sıkılaştıran yeni yasal düzenlemeleri onayladıktan sonra sunulduğuna" dikkat çekiliyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Rus Medyası: Türkiye, Çoğu Yabancı 2 Bin 500 Kişiyi Dinliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • okan:
    Ben bizim istibharatımızın cok kötü oldugunu dusunuyorum..Rus,İngiliz,Amerikan,İsrail istibharatlarını gormuyormusunuz..adamlar nasıllar 9 6 Yanıtla
  • avrupa:
    En güçlü ülke en iyi istihbarat a sahip olandır. Ben 35 yıl avrupada yım öyle ülkeler varki ülkesinde dinlemediği bir kişi yok.istikbarat da son 15 yıl da dünya çapında nerdeyse devrim niteliğinde değişme var.teknolojiy şimdi o kadar gelişti aldığın nefesi bilen bilir isteyen. 4 0 Yanıtla
  • Türkiyeli:
    Düne kadar mitin yurt dışı operasyonların cia ve mossad yapıyordu. O yüzden yırtıniyorlar mit kendi başına operasyon gücüne kavuşuyor. Abdnin en büyük gücü cia fbi israilin mossad. Ingilizlerin mi6 bunlar istediği ülkeleri istediği gibi karıştırıyor. Yeni çağda istihbarat savaşları var artık. Güçsüz olan yenir yutulur 2 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement