Rusya'da Alkol Yasağı Kalktı Vatandaşlar Rahatsız - Son Dakika
Dünya

Rusya'da Alkol Yasağı Kalktı Vatandaşlar Rahatsız

Rusya\'da Alkol Yasağı Kalktı Vatandaşlar Rahatsız

Rusya, 2018 Dünya Kupası boyunca alkole yönelik yasakları geçici olarak kaldırma kararı aldı.

15.06.2013 10:26  Güncelleme: 10:48

Rusya, 2018 Dünya Kupası boyunca alkole yönelik yasakları geçici olarak kaldırma kararı aldı. Hükümetin bu adımına kimileri tepki gösterirken, kimileri ise destekliyor.

2010'da alkollü içkiler üzerindeki verginin artırılmasının ardından Putin hükümeti döneminde alkollü içkilerin belli zaman ve yerlerde satışına sınırlamalar getirilmişti. Bu çerçevede sportif etkinliklerde alkol satışı da yasaklanmıştı.

Devlet istatistiklerine göre, yılda ortalama 18 litreden fazla alkol tüketilen Rusya'da 40 binden fazla kişi alkol ve bununla ilişkili hastalıklardan hayatını kaybediyor. Birçok Rus, sportif etkinlikler sırasında alkol satışına ilişkin yasağın kaldırılmasına tepki gösterdi. Moskova'da yaşayan bir sporcu, "Ben hokey oyuncusuyum. Etkinliklerde bira içilmesine karşıyım" diye konuştu.

Bir diğer Moskovalı ise, "Alkol yasağını destekliyorum. Stadyumlarda sarhoş insanlar görmek istemiyoruz. Yasağın kaldırılmaması lazımdı" dedi.

Karar, vatandaşlar arasında rahatsızlığa yol açsa da bira üreticileri, Putin tarafından imzalanan karara destek veriyor. Anheuser-Busch InBev şirketinin Başkanı Andrey Gubka, "Açıkçası bu karar bizim için sürpriz olmadı. Rusya'nın uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi lazım. Rusya, dünya kupasına ev sahipliği yapıyor. Biz de bu etkinliğin sponsorlarından biriyiz" şeklinde konuştu. - MOSKOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Rusya'da Alkol Yasağı Kalktı Vatandaşlar Rahatsız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement