Salih Özcan'dan 'Bitirim' Hareketi - Son Dakika
Dünya

Salih Özcan'dan 'Bitirim' Hareketi

Salih Özcan\'dan \'Bitirim\' Hareketi

BUNDESLIGA'nın 2016-2017 sezonunun dördüncü hafta maçları Salı ve Çarşamba akşamı oynandı.

22.09.2016 11:31

BUNDESLIGA'nın 2016-2017 sezonunun dördüncü hafta maçları Salı ve Çarşamba akşamı oynandı. Çarşamba akşamı oynanan maçlar arasında Schalke ile Köln karşılaşması da vardı. Köln deplasmandaki maçı 3-1 kazandı. Maça damgasını vuran ise Salih Özcan'ın 83'üncü dakikada attırdığı gol öncesi rakiplerini geçmek için yaptığı hareket oldu. Köln 2-1 öndeyken, Teknik Direktör Peter Stöger üçüncü oyuncu değişikliği için kale arkasında ısınan 18 yaşındaki Salih Özcan'ı çağırdı. 20 sırt numaralı Salih kariyerinde ilk kez Bundesliga maçında oynamak üzere saha kenarına geldi. Heyecanlı olduğu gözden kaçmayan Salih, sahaya girmeden önce iki elini açtı, dua etti. Sonra da Osako'nun yerine maça girdi. Bir dakika sonra da Köln ani atağa kalktı. Soldan bindiren Salih ceza alanına yakın bir yerde topla buluştu. Schalke defansından iki futbolcu Salih'i durdurmak için sağdan ve soldan önüne geçtiği sırada Salih topla ceza alanına kadar geldi. Çizginin üzerinde kendini aniden ceza alanı içende yere bıraktı. Schalkeli bir futbolcu da ona takıldı ve düştü.

YERDEN HIZLA KALKTI VE

Diğer futbolcu da Salih'in penaltı kazanmak için kendini kasıtlı olarak yere bıraktığını düşünerek sağında pozisyonu izleyen hakeme dönerek, "Faul yapmadık" dercesine kollarını yana açtı. Tüm bunlar olurken diğer futbolcuların şaşkın bakışları arasında Salih derhal yerden kalkıp topu biraz sürdükten sonra kale çizgisi önünde boş durumda bulunan Zoller'e pası çıkardı. Zoller de sadece dokunduğu topu filelere Köln'ün üçüncü golü olarak gönderdi. Salih'in bu hareketi sonrası Köln üçüncü golünü kazınırken, takım arkadaşları da gol sevincini genç futbolcuya gidip sarılarak yaşadı.

GENÇLERDE OYNUYOR

Salih Özcan 15 yaşından beri Köln alt yapısında. Köln A genç takımında oynayan Salih, Teknik Direktör Peter Stöger tarafından bu sezon birinci takım antrenmanlarına alındı. Antrenmanlardaki performansıyla göz dolduran Salih, ikinci hafta Wolfsburg ve üçüncü hafta da Freiburg ile oynanan maçların 18 kişilik kadrosuna da dahil edildi. Ancak bu maçlarda yedek kulübesinde oturdu. Orta sahanın solunda oynayan ve sol ayağını çok iyi kullanan Salih, ilk kez Schalke deplasmanında forma buldu. Maçta, uzatma bölümleriyle birlikte 11 dakika oynadı. Bu süre içinde yaptığı şeytani hareketiyle attırdığı gol sonucu bir anda dikkatleri çekmeyi başardı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Salih Özcan'dan 'Bitirim' Hareketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement