Sınıra Duvar Projesi Modelleme Aşamasında - Son Dakika
Dünya

Sınıra Duvar Projesi Modelleme Aşamasında

Sınıra Duvar Projesi Modelleme Aşamasında

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın seçimler öncesinde en çok tartışılan vaatlerinden sınıra duvar projesi için önemli bir adım atıldı.

27.09.2017 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın seçimler öncesinde en çok tartışılan vaatlerinden sınıra duvar projesi için önemli bir adım atıldı. ABD'nin Meksika sınırına örülmesi planlanan duvar için farklı firmalar San Diego'da 8 farklı örneğin inşaasına başladı. Ortaya çıkacak örnekler sınır korumasında görev alan farklı birimlerce değerlendirilerek bir seçim yapılacak:

"Bugün Birleşik Devletler gümrük ve sınır koruma birimleri adına başkanın sınır güvenliği ve göçle ilgili verdiği emrin uygulanması yönünden bir dönüm noktasındayız."(Roy Villareal, ABD Sınır Muhafaza Birimi)

Seçimin 9 metre yüksekliğindeki örnekler arasından bir ay içerisinde yapılması bekleniyor. Sınırın çeşitli kesimlerinde farklı tür yapılar da kullanılabilecek. Büyük ses getiren ve farklı kesimlerden tepki toplayan duvar projesi halen daha önce planlanan takvime göre 3 aylık bir gecikme içerisinde bulunuyor.

Projeyle ilgili düzenlenen basın toplantısı sırasında da bir kaçak göçmenin sınırı geçmeye teşebbüs ettiği görüldü ve yaralanan bu kişi gözaltına alındı.

Auteur:

Tags: Gepost: 27 september 2017

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Sınıra Duvar Projesi Modelleme Aşamasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement