Sınırdışı Edilmek İstenen Konya'lı Kız İçin Danimarka Adalet Bakanı Devrede - Son Dakika
Dünya

Sınırdışı Edilmek İstenen Konya'lı Kız İçin Danimarka Adalet Bakanı Devrede

Sınırdışı Edilmek İstenen Konya\'lı Kız İçin Danimarka Adalet Bakanı Devrede

Danimarka'da bir süredir sınır dışı edilmek istenen Konyalı Songül Yüksel davası konuşuluyor.

23.02.2014 11:33

Danimarka'da bir süredir sınır dışı edilmek istenen Konyalı Songül Yüksel davası konuşuluyor. Oturma izni için başvuran ancak izin için yeterli gereksinimleri karşılayamadığı yetkililerce kendisine bildirilen 18 yaşındaki Yüksel'in, Konya'ya, 80 yaşındaki babaannesinin yanına gönderileceği söylenmişti. Siyasi çevrelerce de eleştirilen bu durum üzerine, Danimarka Adalet Bakanı Karen Haekkerup devreye girdi.

Rudaw gazetesine göre, Songül Yüksel başarılı bir şekilde uyum sağlayamadığı için Danimarka'dan gönderilmek isteniyor ancak, Songül'ün okulda aldığı notlar ve dil becerisi bu durumun tersini gösteriyor. Konuyla ilgili konuşan Sosyalist Halkların Partisi milletvekili Karina Lorentzen "Bir kişinin yüksek notlar alan bir kızın uyum sağladığına inanmaması, gerçekten anlaşılmaz" derken başka bir Liberal Parti'li siyasetçi Inger Støjberg "Sosyal bilgiler ve edebiyatta bu kadar iyi olduğunuzda, bu sizin Danimarka toplum düzenine olan bilginizi ve ilginizi göstermektedir" dedi.

Bu eleştiriler üzerine, Danimarka Adalet Bakanı Karen Haekkerup'ın olaya müdahil olduğu belirtilerek bakanın diğer siyasi partilerle davayı tartışacağını ve yasanının değiştirilip değiştirilmeyeceğine bakacağını, Yüksel'in Danimarka'da kalabileceğini ancak buna söz veremeyeceğini söylediği aktarıldı.

-"YASAYI DEĞİŞTİRMEK DOĞRU ADIM DEĞİL"-

Öte yandan, sağcı Danimarkalı Halkların Partisi, "sınır dışı etmeyi bozma"nın doğru adım olmadığı savunurken, "Yüksel için yasa değiştirilirse, bu, davasını medyada gündeme getiren herkesin, yasayı kötüye kullanabileceği anlamına gelebilir" yorumunu yaptı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Sınırdışı Edilmek İstenen Konya'lı Kız İçin Danimarka Adalet Bakanı Devrede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement