Sri Lanka'dan Bir İlk: Ankara'da Büyükelçilik Açtı - Son Dakika
Dünya

Sri Lanka'dan Bir İlk: Ankara'da Büyükelçilik Açtı

Sri Lanka\'dan Bir İlk: Ankara\'da Büyükelçilik Açtı

Asya ülkelerinden Sri Lanka, 105 yıldır diplomatik ilişkileri sürdürdüğü Türkiye'de ilk defa bir büyükelçilik kurdu Asya ülkelerinden Sri Lanka, 105 yıldır diplomatik ilişkileri sürdürdüğü Türkiye'de ilk defa bir büyükelçilik kurdu.

11.05.2012 14:04

Asya ülkelerinden Sri Lanka, 105 yıldır diplomatik ilişkileri sürdürdüğü Türkiye'de ilk defa bir büyükelçilik kurdu Asya ülkelerinden Sri Lanka, 105 yıldır diplomatik ilişkileri sürdürdüğü Türkiye'de ilk defa bir büyükelçilik kurdu. Büyükelçi olarak atanan, Türkiye'nin Sri Lanka'daki eski Fahri Konsolos bayan Bhrathi Wijeratne, Haziran'ın ilk haftasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e güven mektubunu sunacak.

Asian Tribune sitesine konuşan Bhrathi Wijeratne, Sri Lanka'nın Türkiye ile 105 yıllık diplomatik ilişkilerden sonra Ankara'da bir büyükelçiliği kurduğunu kaydetti. Wijeratne, Türkiye'nin de yakında Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da bir büyükelçilik kurması beklendiğini ifade etti.

Bu arada, Büyükelçi atanıncaya dek 12 yıl boyunca Türkiye'nin Sri Lanka'daki eski Fahri Konsolosu olarak görev yapan Witjeratne, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Sri Lanka'ya resmi ziyaret davetini kabul ettiğini, ancak ziyaretin tarihlerinin henüz belirlenmediğini kaydetti.

Sri Lanka Cumhurbaşkanı Mahinda Rajapaksa, Aralık 2008'de Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulundu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Sri Lanka'dan Bir İlk: Ankara'da Büyükelçilik Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement