Suriye Ordusu, IŞİD'in Kalesi Rakka'nın Sınırlarına Girdi - Son Dakika
Dünya

Suriye Ordusu, IŞİD'in Kalesi Rakka'nın Sınırlarına Girdi

Suriye ordusu, 2014'ten beri ilk kez Rusya'nın hava saldırılarıyla verdiği destekle IŞİD'in 'kalesi' olarak görülen Rakka'nın vilayet sınırlarına girdi.

04.06.2016 13:15  Güncelleme: 13:26

Suriye ordusunun Rusya'nın hava saldırılarıyla verdiği destekle IŞİD'in 'kalesi' olarak görülen Rakka'nın vilayet sınırlarına girdiği belirtildi.

ZAKİYE YOLUNU IŞİD'DEN ALDI

Russia Today'in (RT) El-Masdar News'e dayandırdığı habere göre, Suriye ordusu Hama ve Rakka vilayetlerinin sınırındaki Zakiye yolunu IŞİD'den geri aldı. Ordu, 2 gün içinde Rakka'ya giden 35 kilometre genişliğindeki bir alanı da ele geçirdi.

RUSYA HAVADAN DESTEK VERİYOR

Reuters haber ajansı da Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ni kaynak gösterdiği haberinde Suriye ordusunun Rusya'nın havadan destek verdiği bir operasyon sonucu Rakka vilayetinin sınırını geçtiğini aktardı.

"2014'TEN BERİ BİR İLK"

AFP de haberi, 'Suriye ordusu Ağustos 2014'ten beri ilk kez Rakka vilayetinin sınırları içine girdi' ifadeleriyle duyurdu.

Daha önce Lübnan'da yayımlanan El Ahbar gazetesi Suriye ordusunun Rakka'ya 'gelecek haftalarda' varması beklenmese de kentin 50 kilometre batısındaki Tabka'ya ulaşmasının planlandığını yazmıştı.

AFP'ye göre Fırat Nehri üzerinde bulunan Tabka barajı, ABD'nin hava saldırılarıyla verdiği destekle kuzeyden ilerleyen Suriye Demokratik Güçleri'nin de ulaşmayı hedeflediği noktalardan biri.

Bu arada Rusya'nın BM Cenevre Ofisi'ndeki elçisi Aleksey Borodavkin, nisan ayında verdiği bir demeçte, Rakka'nın Suriye ordusunun hedefinde olduğunu, Rus savaş uçaklarının da bu harekatlarda ordu güçlerine destek vereceğini bildirmişti.

Suriye Ordusu, IŞİD\'in Kalesi Rakka\'nın Sınırlarına Girdi

Son Dakika Dünya Suriye Ordusu, IŞİD'in Kalesi Rakka'nın Sınırlarına Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • HEMŞİNLİ: Arkadaşlar olay ne biliyormusunuz.Abd ve yandaşları İşid i kurdular.çünkü iç savaş başlayınca.eset ülkenin sünni bölgerinde kontrolü kaybetti.sünni bölgelerde bizim kurtuluş savaşında kuvva_i milliye türünde halk içinden bir gurup çıkar oralardaki halkı etrafında toplar jendilerine bağımsız özgür bir devlet kurarlardiye işit kuruldu ve bu engelkendi.işidin görevi buraları kollamaktı şimdi teslim ediyorlar.olan cihad yaptığını sanan alt tabaka cahillere ve halka oldu 6 18 Yanıtla
    Siyahi: kadar yalancısın ayıp ayıp 9 0
  • Farketmez: Rus köpekleri 16 3 Yanıtla
  • SA: ALLAH SİZLERİ ZAFERE ULAŞTIRSIN KARHORLSUN IŞIT VE DESTEKÇİLERİ 8 9 Yanıtla
  • Harun: Mehdi askerleri geliyor kacin kilici keskin merhametlidir 3 8 Yanıtla
  • Bùlent: Cakma toplama kandirilmis yobaz katillere acima esat allah yatdimcin olsun 3 8 Yanıtla
  • Ertuğrul: Ulan kansızlar suriye ordusu değil onlar ahlaksız lar Haçlı ordusu ve yezidlerin ordusu 9 2 Yanıtla
    ....: Alsana br essek daha... 0 4
  • Elhak: Rakka dùstù dùscek saraya haber salin 3 7 Yanıtla
    GERÇEKLER..: ONA HABER GEREK YOK KARDEŞ...UÇAKLARI SURİYE YE BURNUNU BİLE SOKAMIYOR.. 2 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement