Suudi Arabistan Kralı'nın Oğlu Muhammed Bin Salman Yeni Veliaht Prensi - Son Dakika
Dünya
BBC

Suudi Arabistan Kralı'nın Oğlu Muhammed Bin Salman Yeni Veliaht Prensi

Suudi Arabistan Kralı\'nın Oğlu Muhammed Bin Salman Yeni Veliaht Prensi

Kral Salman bin Abdülaziz el Suud, veliahtı olarak tahta geçmesi beklenen Muhammed bin Nayif'in yerine 31 yaşındaki oğlu Muhammed bin Salman'ı getirdi.

21.06.2017 10:21

Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz el Suud, veliahtp prensi olarak ileride tahta geçmesi beklenen Muhammed bin Nayif'in yerine oğlu Muhammed bin Salman'ı getirdi.

Kral Salman'ın veliaht prensi seçilen 31 yaşındaki oğlu Muhammed bin Salman, aynı zamanda Başbakan Yardımcısı oldu. Salman ülkenin Savunma Bakanı olarak görevini sürdürecek.

İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif ise, bu görevinden alındı.

81 yaşındaki Kral Salman, üvey kardeşi Kral Abdullah bin Abdülaziz el Suud'un hayatını kaybetmesi üzerine 2015'te tahta geçmişti. Batılı mütteffiklerle iyi ilişkiler

Yorumcular, bu gelişmeyi 70'li ve 80'li yıllarda krallar tarafından yönetilen ülkedeki siyasi gelenekten bir kopuş olarak tanımladı.

Bu, daha genç kuşaklar tarafından ülkede bir şeylerin değiştiği düşüncesini yarattı.

Bu büyük değişiklik, bir dizi kraliyet kararnamesiyle de duyuruldu.

Savunma Bakanı ve Veliaht Prensi Yardımcısı olarak görevi boyunca Muhammed bin Salman, Suudi Arabistan'ın Yemen'deki savaşına liderlik etti ve enerji politikalarını yönetti.

Muhammed bin Nayif, cihatçı savaşçılara karşı sert duruşuyla tanınıyor, ABD ve İngiltere gibi Batılı mütteffiklerle iyi ilişkileriyle biliniyordu.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Suudi Arabistan Kralı'nın Oğlu Muhammed Bin Salman Yeni Veliaht Prensi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement