Tarihi Yarımadada İnşaat Tehdidi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Tarihi Yarımadada İnşaat Tehdidi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Tarihi Yarımadada İnşaat Tehdidi

Hürriyet gazetesinde yer alan bir haber göre Fatih Belediyesi, Topkapı Sarayı'nın Sur-u Sultani içinde kalan hasbahçesinin bulunduğu alanda sit derecesini düşürmek için İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'na başvurusunu yaptı.

Hürriyet gazetesinde yer alan bir haber göre Fatih Belediyesi, Topkapı Sarayı'nın Sur-u Sultani içinde kalan hasbahçesinin bulunduğu alanda sit derecesini düşürmek için İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'na başvurusunu yaptı. Koruma Kurulu, itirazlara rağmen Topkapı Sarayı'nın Sepetçiler Kasrı ile Ahırkapı Feneri arasındaki kadim yapıları da barındıran alanı 1'inci derece arkeolojik sit alanından 3'üncü dereceye düşürerek bu bölgeyi kontrollü imara açtı.

Topkapı Sarayı'nı saran Sur-u Sultani'deki Sepetçiler Kasrı, Şevkiye Köşkü, İncili Köşk, Balıkhane Kasrı gibi yerlerde artık inşaat yapılabilecek. Bu bölgenin tamamı 1995 yılında Koruma Kurulu kararı ile 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edilmişti.

Auteur:

Tags: Gepost: 13 oktober 2017

Kaynak: Euronews.com