Tarihte Bir İlk - Son Dakika
Dünya

Tarihte Bir İlk

Tarihte Bir İlk

En son 600 yıl önce gerçekleşmişti.

24.03.2013 10:33  Güncelleme: 10:34

Katoliklerin yeni ruhani lideri Papa Francesco, 28 Şubat'ta görevinden feragat eden selefi 16. Benedictus ile öğlen yemeği yedi. Bu buluşma tarihe, selef Papa ile halefinin ilk kez bir araya gelmesi olarak geçti.

Emerit Papa 16. Benedict'in sürpriz istifasının ardından Vatikan'da yapılan seçimle yeni Papa seçilen I. Francis katolik dünyasında en son 600 yıl önce gerçekleşen bir buluşmayı hayata geçirdi.

45 DAKİKA YAN YANA DUA ETTİLER

I. Francis, halefi 16. Benedict'i Papalığın yazlık ikametgahı Castel Gandolfo'da ziyaret etti. Vatikan'da Papalığa ait bir helikopterle Emerit Papa'nın bulunduğu Castel Gandolfo'ya giden I. Francis Emerit Papa ile 45 dakika birlikte dua etti. Şapel'de dua için çömeldiklerinde Emerit Papa'nın yeni Papa'ya öne geçmesini teklif ettiği, ancak I. Francis'in "Biz eşit iki kardeşiz yan yana dua edelim" önerisi üzerine iki Papa'nın birlikte yan yana dua ettiği açıklandı.

EN SON 600 YIL ÖNCE GERÇEKLEŞMİŞTİ

İki Papa'nın bir araya gelmesi en son 600 yıl önce dönemin Papa'sının istifa etmesi ile gerçekleşmişti.

İki din adamının özel buluşmada, şu an farklı konumlarda olsalarda, aynı sadelikte birer beyaz cüppe giymeleri dikkat çekti. Papa, öğlen yemeğinin ardından, toplam 3 saat kadar kaldığı konuttan ayrılarak Vatikan'a döndü.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Tarihte Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement