Türk Bakan Özkan, Pilav Gününe Katıldı - Son Dakika
Dünya

Türk Bakan Özkan, Pilav Gününe Katıldı

Türk Bakan Özkan, Pilav Gününe Katıldı

Hamburg Galatasaraylılar Derneği'nin düzenlediği geleneksel 'Pilav Günü'ne Sosyal İşler, Kadın, Aile ve Sağlık Bakanı Aygül Özkan eşi Dr. Hakan Özkan ve çocuğu ile birlikte katıldı.

30.05.2011 12:00

Hamburg Galatasaraylılar derneğinin düzenlediği geleneksel 'Pilav Günü'ne Sosyal İşler, Kadın, Aile ve Sağlık Bakanı Aygül Özkan eşi Dr. Hakan Özkan ve çocuğu ile birlikte katıldı.

Hamburg Galatasaraylılar Derneği'nin düzenlediği geleneksel 'Pilav Günü'ne Sosyal İşler, Kadın, Aile ve Sağlık Bakanı Aygül Özkan, eşi Dr. Hakan ve çocuğu ile katıldı. Kendisinin ve eşinin, çocuğunun da Galatasaraylı olduğunu söyleyen Bakan Özkan 'Ama biz sizler gibi fanatik ve aktif değiliz. Sadece takımı ve çalışmaları beğeniyoruzö dedi.

Hamburg'un Eimsbüttel semti Bundesstrasse 96 adresindeki Ehrenstein 9 isimli restaurantta kutlanan geleneksel pilav gününe katılan Sosyal İşler, Kadın, Aile ve Sağlık Bakanı Aygül Özkan'ı kapıda dernek Başkanı Mehmet Günyar, yardımcı başkan Ercan Uzunpınar ve Basın Sözcüsü Esat Elverdi karşıladı. Başkan Mehmet Günyar bakan Özkan'ın yakasına Galatasaray rozeti taktıktan sonra, pilav ikram edildi. Kısa süre ayak üstü ve oturduğu yerde yöneticilerle dernek çalışmaları hakkında sohbet eden Bakan Özkan, sorunlar ve çalışmalar konusunda bilgi aldı.

Etkinliğin açış konuşmasını dernek Başkanı Mehmet Günyar yaptı ve Günyar, kısaca yapılan çalışmalar ve yapılacak etkinliklerden, birlik ve beraberlikten bahsetti. Daha sonra üyelere ve misafirlere yeni seçilen yönetim kurulunu tanıttı. Daha sonra Muavin konsolos Nejat Doğançay kısa konuşmasında pilav gününün tarihçesini, Galatasaray Lisesinin kuruluşunu anlattıktan sonra yeni dernek lokalinde başarılı çalışmalar diledi. Derneğin onursal başkanı ve kurucu üyesi Erdem Dilşen'de yaptığı kısa konuşmasında Galatasaraylı olmanın ruh işi, yardımseverlik, dürüstlük ve çalışmak olduğunu söyledi. Konuşmalardan sonra pilav ikramı yapıldı.

GENÇLERİMİZİ EĞİTELİM

Kısa bir aradan sonra Bakan Aygül Özkan kürsüye çıkarak tüm Galatasaray camiasının pilav gününü kutladığını söyledi. Bakan Özkan "Ben ve ailem de Galatasaraylıyız, fakat fanatik değiliz. Öncelikle sizleri yeni dernek lokalinizde kutluyorum, başarılar diliyorum. Burada, derneklerimizde ve spor kulüplerinde gençlerimizi eğitmeli sosyal alandaki faaliyetlerde aktif hale getirmeliyiz. Almanca ve Türkçe iki lisanlı olarak eğitim alanında, okul ve iş alanlarında da eğitmeliyiz. Gençlerimize gelecekte başarılı eğitim, meslek ve yaşam koşullarını eğitimle sağlamalıyız. Yüzde 30'un üzerinde yaşayan insanlarımız 65 yaşın üzerindeler. Gençlerimiz azalmakta ve gelecek için iyi bir gençlik yetiştirmek istiyorsak, gençleri Almanca ve Türkçe lisanıyla birlikte, sosyal ve eğitim alanlarında en iyi şekilde yetiştirmeli ve iyi bir gelecek hazırlamalıyız. Tüm çalışmalarınızda başarılar diliyorum ve gençleri yetiştirmek, eğitmek için mücadele yolunda da başarı diliyorum" dedi.

Bakanın konuşmasından sonra dernek üyeleri ve misafirler spor ve çalışmalar konusunda sohbet ederek güzel vakit geçirdiler.

Galatasaraylıların pilav gününe Hamburg Başkonsolos Yardımcısı Canan ünal, Muavin Konsolos Nejat Doğançay, Hamburg-Mitte İlçe Belediye Meclisi üyesi Bayram İnan ve çok sayıda işadamı, kurum kuruluş temsilcisi de bu önemli günde Galatasaraylıları yalnız bırakmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Türk Bakan Özkan, Pilav Gününe Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement