Türkiye, Monako Prensini En Üst Düzeyde Ağırlayacak - Son Dakika
Dünya

Türkiye, Monako Prensini En Üst Düzeyde Ağırlayacak

Türkiye, Monako Prensini En Üst Düzeyde Ağırlayacak

Monako Prensi II Türkiye, bu hafta Monako Prensi II.

04.11.2012 14:25

Monako Prensi II Türkiye, bu hafta Monako Prensi II. Albert'i en üst düzeyde ağırlamaya hazırlanıyor. 30 kadar Monakolu şirketin yöneticilerinin eşlik edeceği Prens Albert'ın 6-7 Kasım günlerinde gerçekleşecek resmi ziyaretine ikili ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusu damgasını vuracak.

Efsaneli ABD'li sinema yıldızı Grace Kelly'nin oğlu Prens Albert, Salı sabahı Ankara'daki resmi temaslarına başlamadan önce Anıtkabir'e giderek saygı duruşunda bulunacak.

Bununa ardından Çankaya Köşkünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya gelecek olan Prens Albert, bunun ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çalışma yemeğinde buluşacak. Öğleden sonra Anadolu Medeniyetleri Müzesini ziyaret edecek Prens, akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Gül'ün onuruna vereceği resmi yemeğe katılacak.

-İSTANBUL'DA TÜRK İŞADAMLARIYLA BULUŞACAK-

Monako Prensi, Ankara'nın ardından geçeceği İstanbul'da Çarşamba günü Monako Ekonomik Kalkınma Odası (CDE) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) üyelerinin bir araya geleceği toplantının açılışını yapacak. Toplantı sırasında iki ülkenin şirketleri arasında yapılacak temaslarda işbirliği olanakları araştırılacak.

-CDE BAŞKANI DOTTA: "NİCE'DEN İSTANBUL'A ERİŞİM APAÇIK BİR KOZ"-

Bu arada, Türkiye'ye yapılacak geziyi değerlendiren CDE Başkanı Michel Dotta, Türkiye'nin iş dünyasının çok ilgilendiği bir ülke olduğunu belirterek Avrupa ile Asya'nın birleştiği noktada bulunan Türkiye'yi iş dünyası için "ümit verici" bir ülke olarak niteledi. Dotta, Türkiye'nin 2011 yılında 8.5'lik bir büyüme oranı ile Çin'in hemen arkasında en çok büyüyen ikinci ülke olduğuna vurgu yaptı.

Michel Dotta, Nice ile İstanbul arasında 3 saatten az süren günlük ve doğrudan uçak seferlerinin olduğuna dikkat çekerek İstanbul'a kolay erişimi "apaçık bir koz" olarak niteledi.

-ÇEVRECİ PRENS-

Boğaziçi Üniversitesi'nde çevre konulu bir konferans verecek olan Prens, çevre konuma ve sürdürülebilir kalkınma konularına ağırlık veren Monako Prensi II. Albert Vakfı'nca düzenlenecek kokteylde de hazır bulunacak. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Türkiye, Monako Prensini En Üst Düzeyde Ağırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement