"Türkiye, Ölçülü Karşılık Verme Konusunda İstikrarlı Davranıyor" - Son Dakika
Son Dakika Logo

"Türkiye, Ölçülü Karşılık Verme Konusunda İstikrarlı Davranıyor"

"Türkiye, Ölçülü Karşılık Verme Konusunda İstikrarlı Davranıyor"
17.10.2012 22:16  Güncelleme: 09:29

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nuland, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik "Her seferinde güçlü ve ölçülü karşılık verme konusunda istikrarlı davrandığını" söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Türkiye'nin Suriye'den sınırlarına düşen top mermilerine yönelik "her seferinde güçlü ve ölçülü karşılık verme konusunda istikrarlı davrandığını" söyledi.

Nuland'a, günlük basın toplantısında, Esenboğa Havalimanı'nda indirilen Suriye uçağında askeri ekipman olduğuna dair sözleri hatırlatılarak, "Rusya'nın Suriye rejimine askeri ekipman ve materyal sağlamaya devam ettiğine ikna oldunuz mu-" sorusu yöneltildi.

Nuland, "O uçakta tehlikeli askeri kargo olduğuna yönelik Türk müttefiklerimizden duyduklarımıza dayanarak, (bu konuda) bizim (kafamızda) herhangi bir soru yok ki bu da tam sizin değindiğiniz konu" dedi.

Nuland, "Bu tek uçağı bir kenara bırakırsak Rusya'nın silah sağlamaya devam ettiğinden emin misiniz-" sorusu üzerine, Rusya hükümetinin kendisinin de yeni bir kontrat yapmadığını ama eski kontratın gerekliliklerini yerine getirdiklerini söylediğini hatırlattı.

Suriye'den Türkiye sınırına top mermisinin düşmeye devam ettiğine yönelik soru üzerine Nuland, "Türkiye'nin, her seferinde güçlü ve ölçülü karşılık verme konusunda istikrarlı davrandığını" kaydetti.

Nuland, Suriye'den top mermisi düşmesini "son derece tehlikeli" diye nitelendirerek, bunun çatışmanın Suriye sınırlarının ötesine geçme tehlikesine dair tespitlerini ortaya çıkardığını ifade etti.

Muhabir: Barışkan Ünal

Yayıncı: İbrahim Uyar - WASHINGTON

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya 'Türkiye, Ölçülü Karşılık Verme Konusunda İstikrarlı Davranıyor' - Son Dakika


Advertisement