"Türkiye ve Rusya, ikinci parti S-400 sevkiyatı için anlaştı" iddiası sonrası Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan S-400 açıklaması - Son Dakika
Dünya

"Türkiye ve Rusya, ikinci parti S-400 sevkiyatı için anlaştı" iddiası sonrası Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan S-400 açıklaması

"Türkiye ve Rusya, ikinci parti S-400 sevkiyatı için anlaştı" iddiası sonrası Savunma Sanayii Başkanlığı\'ndan S-400 açıklaması

Rus haber ajansı TASS ve Reuters'in aktardığı haberde, Rusya İLE Türkiye'NİN ikinci parti S-400 hava savunma sistemleri sevkiyatı için sözleşme imzalandığı duyuruldu. Bu gelişme sonrası Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "(Rusya'dan S-400 tedariki) Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

16.08.2022 17:12  Güncelleme: 17:22

Rus haber ajansı TASS'ın haberine göre, Rusya ile Türkiye ile ikinci parti S-400 hava savunma sisteminin tedariki için bir anlaşma imzalandığını ifade edildi.

RUSYA'DAN "YENİ BİR ANLAŞMA YOK" AÇIKLAMASI

Ancak Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Dmitri Şugayev, yeni bir anlaşma olmadığını belirterek, "S400'lerin satın alınması için Rusya ile imzalanan orijinal sözleşme zaten iki partiyi içeriyordu. İkinci partinin satın alınması orijinal plana ve ilgili sözleşmeye dahil edildi. Dolayısıyla raporlanmaya değer somut bir gelişmemiz yok. Süreç devam ediyor ve yeni bir anlaşma yok." ifadelerini kullandı.

Şugayev, ayrıca S-400 hava savunma sistemi bileşenlerinin bir kısmının Türkiye'de yerli olarak üretileceğini de söyledi.

SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI: SÜREÇ, İLK YAPILAN ANLAŞMAYA GÖRE DEVAM ETMEKTEDİR

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığından (SSB), Rusya'dan S400 hava savunma sistemi tedarik sürecinde yeni bir gelişmenin söz konusu olmadığı bildirildi.

Başkanlık resmi kaynaklarından S400 tedarik sürecine ilişkin yapılan açıklamada, "Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir." ifadesi kullanıldı.

Son Dakika Dünya 'Türkiye ve Rusya, ikinci parti S-400 sevkiyatı için anlaştı' iddiası sonrası Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan S-400 açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement