Ukrayna'da tren istasyonuna füze saldırısı: Kramatorsk Valisi ölü sayısının 39'a yükseldiğini açıkladı - Son Dakika
Dünya
BBC

Ukrayna'da tren istasyonuna füze saldırısı: Kramatorsk Valisi ölü sayısının 39'a yükseldiğini açıkladı

Ukrayna\'da tren istasyonuna füze saldırısı: Kramatorsk Valisi ölü sayısının 39\'a yükseldiğini açıkladı

Tren istasyonu, binlerce sivilin tahliyesinde kullanılıyordu.

08.04.2022 15:09  Güncelleme: 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna yetkilileri, ülkenin doğusundaki Kramatorsk şehrinde binlerce sivilin tahliyesinde kullanılan kalabalık tren istasyonuna füze saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Ukrayna Demiryolları Genel Müdürü Oleksandır Kamişin, tren istasyonuna iki füzenin isabet ettiğini söyledi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın bilerek sivilleri hedef aldığını söyleyerek saldırıyı kınadı. Rusya'dan ise "Saldırıyla ilgimiz yok" açıklaması geldi.

Kramatorsk Valisi Pavlo Kirilenko, saldırıda ölü sayısının 39'a yükseldiğini, 87 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Çok sayıda yaralının durumlarının ağır olduğunu kaydeden Kirilenko, "Saldırı sırasında, sivillerin daha güvenli bölgelere tahliye çalışmaları sürüyordu. İstasyonda binlerce kişi vardı" dedi.

Kirilenko, "Saldırıların sürmesine rağmen bölgeden tahliyeler devam edecek" diye konuştu.

Kramatorsk, Ukrayna'da trenlerin hala gidebildiği en doğu nokta ve ana tahliye merkezlerinden biri.

Kramatorsk Kent Konseyi sivillere, sığınakları terk etmemeleri çağrısı yaptı.

Rusya: Saldırıyla ilgimiz yok

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya'nın istasyona saldırı düzenlediği suçlamalarını "provokasyon" ve "tamamen gerçek dışı" diye nitelendirdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov da, bölgede planlanmış bir harekat olmadığını söyledi.

İlk bilgiler tanıklardan

World Central Kitchen isimli yardım kuruluşunun CEO'su Nathan Mook, saldırıdan sadece dakikalar önce tren istasyonundaydı.

BBC'ye istasyonda görüklerini anlatan Mook, "Tren istasyonunun yanından araçla geçiyorduk, binden fazla insanın beklediğini gördük. Tıpkı dün ve önceki gün olduğu gibi çok kalabalıktı" dedi.

Araçlarıyla bölgeden geçtikten hemen sonra 5 ile 10 arasında patlama sesi duyduklarını anlatan Mook, "Sesi duymadan önce hissediyorsunuz, patlama sizi içeriden sarsıyor. Gıda deposundan bir arkadaşımız Ukrayna hava kuvvetlerinin füzelerden birini havada durdurduğunu görmüş" diye konuştu.

Mook ayrıca saldırı alanına döndüklerinde gördükleri tablonun, "harap olmuş bir alan" olduğunu söyledi:

"Füzelerin parçaları park alanındaydı, patlamış camlar, en az 20 cansız beden... Acil durum ekipleri çok hızla olay yerine geldi, yaralılara müdahale etmeye başladılar."

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Ukrayna'da tren istasyonuna füze saldırısı: Kramatorsk Valisi ölü sayısının 39'a yükseldiğini açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • İsrail'in İran'a yönelik saldırısı haberleri yayıldı
    07:14 İsrail'in İran'a yönelik saldırısı haberleri yayıldı

    ABD'li yetkililere dayandırılan haberlere göre İsrail, İran'ın içinde bazı noktaları füzelerle vurdu. İranlı yetkililere göre ise füze bir saldırısı olmadı. ABD, İsrail'in saldırıyı önceden bildirdiğini belirtti. İran'da patlama sesleri duyuldu. İsrail ordusu Kuzey İsrail'de sirenlerin çaldığını açıkladı. İran-İsrail gerilimi devam ediyor.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • İsrail'in Lübnan'a yönelik beyaz fosfor saldırıları: Siviller yaşadıklarını anlatıyor
    05:22 İsrail'in Lübnan'a yönelik beyaz fosfor saldırıları: Siviller yaşadıklarını anlatıyor

    İsrail 7 Ekim’den bu yana Lübnan’ın güney sınırında, Hizbullah hedeflerine karşı beyaz fosfor kullandığını kabul ediyor.

  • Gabriel Garcia Marquez'in kendi el yazısından okunması gereken edebiyat klasikleri listesinde hangi kitaplar var?
    05:07 Gabriel Garcia Marquez'in kendi el yazısından okunması gereken edebiyat klasikleri listesinde hangi kitaplar var?

    BBC'den Hernando Alvarez, Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Gabriel Garcia Marquez'in ölümünün 10'uncu yılında, Kolombiyalı yazar ile öğle yemeği yediği günü hatırlıyor ve hazırladığı 'okunması gereken klasikler' listesini paylaşıyor.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı
    00:23 Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı

    Türk Kızılay tarafından temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve diğer ihtiyaç malzemeleriyle yola çıkan 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı açıklarına ulaştı. Gemide bulunan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, Gazze'ye taşınmak üzere tırlara yüklenecek.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

BBC

Advertisement