Uzayda inşa edilecek ilk otel, konuklarını 2027 yılında ağırlayacak - Son Dakika
Dünya

Uzayda inşa edilecek ilk otel, konuklarını 2027 yılında ağırlayacak

ABD'deki Voyager İstasyonu, dünyanın ilk uzay oteli için harekete geçti. Dünyanın alçak yörüngesinde 2025'te inşa edilecek olan otel, 2027 yılında konuklarını ağırlayacak. 400 kişi kapasiteli otel, spor salonundan spa'ya kadar her şeye sahip olacak.

02.03.2021 19:42  Güncelleme: 02:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika'da bulunan The Gateway Vakfı'na bağlı Orbital Assembly Corporation (OAC) tarafından geliştirilen Voyager İstasyonu, dünyanın ilk uzay oteli için harekete geçti. Dünyanın alçak yörüngesinde 2025'te inşa edilecek olan otel, 2027 yılında konuklarını ağırlayacak.

Uzayda inşa edilecek ilk otelin konuklarını ağırlayacağı tarih netleşti

İÇİNDE SPA'DAN SPOR SALONUNA KADAR HER ŞEY YER ALACAK

Büyük bir daire şeklinde olacak olan uzay istasyonu, Ay'ın yüzeyindeki gibi yer çekimi oluşturması için sürekli dönecek. Dünya etrafındaki yolculuğunu 90 dakikada bir tamamlayacak olan otel, 400 kişi kapasiteli olacak. Öte yandan şirket, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, otelin sinema, seyir ve spor salonu, bar, spa ve restoran olmak üzerebir cruise gemisi içinde bulunan her şeye sahip olacağı belirtildi.

Uzayda inşa edilecek ilk otelin konuklarını ağırlayacağı tarih netleşti

"YENİ BİR UZAY ENDÜSTRİSİ DOĞACAK"

Bununla birlikte otelde ayrıca NASA ve ESA gibi uzay araştırmaları kuruluşları ile hükümetlere kiralanacak ya da satılacak 20x12 ebatında 24 modül de yer alacak. Aynı zamanda kişiler için de satın alabilecekleri modüller eklenecek. Böylece otel hem bireysel kullanım için hem de astronotların dahil eğitim alacağı resmi kullanım için önemli bir merkez haline gelecek. Diğer yandan Gateway Foundation kurucusu John Blincow ise yaptığı açıklamada, "Bu bir sonraki sanayi devrimi olacak ve yeni bir uzay endüstrisi doğacak." dedi.

Uzayda inşa edilecek ilk otelin konuklarını ağırlayacağı tarih netleşti
Uzayda inşa edilecek ilk otelin konuklarını ağırlayacağı tarih netleşti
Uzayda inşa edilecek ilk otel, konuklarını 2027 yılında ağırlayacak

Son Dakika Dünya Uzayda inşa edilecek ilk otel, konuklarını 2027 yılında ağırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • tiwiti: ben altıma yaparım orada birde üzerine para verecem heee mümkün deyil beni kimse bu otelde kalmama zorlayamaz 36 12 Yanıtla tom: kimsede seni zorlamıyor uzaydaki otelde kal diye zaten 1 1
  • ÇokYüksek: Bende gidemem aşırı yükseklik korkusu sahibi biri olarak düşünmesi bile içimi ürpertiyor.O kadar yüksekte normal hayatıma devam etme şansım yok 42 4 Yanıtla
  • Yünüz: Hiç bir şeye yaramaz, nelan bu camdan bakıyon her yer boşluk ne ağaç var ve çağa çoluk. Bana üste para verseler bile gitmem 6 0 Yanıtla
  • mustfa: verin bana 100 milyar dolar kalayım 3 2 Yanıtla
  • Ahsen : Uzaya yakışır giysiler giyin bari..gündelik kıyafet giymiş herkez... 3 1 Yanıtla
  • İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti
    12:01 İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti

    İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 71 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesi ile 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı 32 bin 623'e yükseldi. İsrail'in saldırılarına öldürülen gazeteci sayısı ise 137 oldu.

  • İsrail, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya geçişini kısıtlıyor
    11:57 İsrail, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya geçişini kısıtlıyor

    İsrail, ramazan ayının üçüncü cumasında da Batı Şeria'daki Filistinlilerin Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için Kudüs'e geçişinde kısıtlamalarını uygularken, çok sayıda kişinin geçişine izin vermedi. İsrail güçleri, kontrol noktalarında kimlik kontrolü yaparak geçmek isteyen Filistinlilere engel oldu. Özel izinleri olan bazı Filistinlilerin de Kudüs'e girişi engellendi. İsrail'in bu kısıtlamaları, Filistinlilerin Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya ulaşmasını engellemek için yapıldığı düşünülüyor.

  • Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Horasan'da Hafızlık Yapan Öğrencilerle Buluştu
    11:19 Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Horasan'da Hafızlık Yapan Öğrencilerle Buluştu

    Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Ramazan İrşat Programları kapsamında Horasan'da bulunan Mustafa Gül Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda hafızlık yapan öğrencilerle bir araya geldi. Müftü Can, öğrencilerle sohbet ederek öneri ve isteklerini dinledi. Ayrıca, Horasan'da bulunan diğer Kur'an kurslarını da ziyaret eden Müftü Rüstem Can, teravih sohbeti yaparak gençlere çikolata ikram etti.

  • Suriyeli Kadın, Ramazan Ayında Kaybettiklerini Anlattı
    11:18 Suriyeli Kadın, Ramazan Ayında Kaybettiklerini Anlattı

    Suriye'de Esed rejiminin saldırıları sonucu 3 çocuğunu ve eşini kaybeden Nesrin Abdülkafi, ramazan ayını buruk bir şekilde geçirdiğini anlattı. Abdülkafi, yaşadığı zorluklar nedeniyle çocukları için yardım istedi.


Advertisement