Yemek Bile Yiyemedi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Yemek Bile Yiyemedi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Yemek Bile Yiyemedi

ABD Başkanı Barack Obama, 8 Günlük Avrupa Turu ve Sürpriz Irak Ziyaretinin Ardından Dün Sabah Maryland'deki Andrews Hava Kuvvetleri Üssü'ne İniş Yaptı.

ABD Başkanı Barack Obama, 8 günlük Avrupa turu ve sürpriz Irak ziyaretinin ardından dün sabah Maryland’deki Andrews Hava Kuvvetleri Üssü’ne iniş yaptı.

Obama, daha sonra Beyaz Saray’a gitmek üzere helikopterle Washington’a hareket etti. Türkiye ziyaretinden sonra 5 saat için Irak’a giden Obama, burada Amerikan askerlerinin yanı sıra Amerikalı komutan General Ray Odierno ve Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile bir araya geldi.

2011’e kadar çekiliriz

Obama, Maliki ile görüşmesinde "Irak topraklarında veya doğal kaynaklarında kesinlikle gözleri olmadığına dair" güvence verdi. Irak’ta önceki başkan George W. Bush’a göre çok daha sıcak karşılanan Obama, bu ülkedeki tüm Amerikan askerlerinin 2011 yılına kadar çekilmesine ilişkin planlarına bağlı kalacaklarını da söyledi.

Çok yoğun bir programı tamamlayan Obama, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile basına kapalı görüşmesinden hemen önce, gazetecilere, "Tek eksiğimiz bir akşam yemeği" diye şaka yaptı. Obama, daha önce Senatör olarak geldiği Bağdat’ta Talabani’nin evinde yemek yemişti. Obama’nın önceki günkü görüşme sırasında Talabani’ye, "İyi görünüyorsun. Kendini iyi hissediyor musun" diye sorduğu öğrenildi. Talabani, geçen yaz ABD’de kalp ameliyatı olmuştu.

Kaynak: DHA