Yunan- ABD görüşmesinde "Doğu Akdeniz savaşı" sözleri tehdit niteliğinde - Son Dakika
Dünya

Yunan- ABD görüşmesinde "Doğu Akdeniz savaşı" sözleri tehdit niteliğinde

ABD Dışişleri Bakanı Tony Blinken ile bir araya gelen Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'dan Doğu Akdeniz sözleri geldi. Dendias, egemenliklerinin tehdit altında olduğunu ve savaşa hazır olduklarını dile getirdi.

14.10.2021 17:29  Güncelleme: 18:39

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin kararlılığıyla karşılaşan Yunanistan, dışarıdan destek arıyor. İki hafta önce Fransa ile protokol imzalayan Yunanlar bu sefer de ABD'den destek arayışına girdi.

ÜS KURMAYI HEDEFLİYORLAR

Yakın zamanda ABD ile yapılan tatbikatlarla birlikte belirli noktalara üs kurulmasına sıcak bakan Yunanistan, iki ülke arasındaki anlaşmaları masaya yatırdı. Protokol imzalanması sırasında Yunanistan'ın uluslararası hukuka riayet ettiği açıklamalarını yapan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ABD- Yunanistan işbirliğine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Yunan- ABD görüşmesinde çok konuşulacak 'Doğu Akdeniz savaşı' sözleri! Resmen tehdit etti

"DURUM HER AN SAVAŞA GİDEBİLİR"

Aylardır süren görüşmeler sonucunda Washington ile Atina arasında derinleşen askeri iş birliğine değinen Dendias, "Egemenliğimiz tehdit altında. Durum her an savaşa gidebilir. Biz de her ihtimale hazırız" dedi.

Yunan- ABD görüşmesinde çok konuşulacak 'Doğu Akdeniz savaşı' sözleri! Resmen tehdit etti

"BARIŞA YÖNELİK TEHLİKELİ EYLEMLER"

Yunanistan'ın bölgedeki rolünün oldukça önemli olduğunu dile getiren Dendias şöyle konuştu:

"Göç krizinden ve Doğu Akdeniz'deki gerilimden sonra geçen sene bunun önemi, daha da arttı. Altını çizdiniz. ABD ve Yunanistan kararlı dediniz. Burada tüm ülkelerin egemenliğini korumak için barışa yönelik tehlikeli eylemler de dahil.

Doğu Akdeniz'de Yunanistan, bir savaş sebebiyle karşı karşıya. Bir savaş tehdidi söz konusu. Burada egemen haklarını kullanmasıyla durum savaşa gidebilir. Her gün de provokasyona maruz kaldığımızı belirtmeliyim. Yunanistan, diplomasi yoluyla sorunları çözmede kararlı. Uluslararası hukuka riayet etmede de kararlı."

Yunan- ABD görüşmesinde "Doğu Akdeniz savaşı" sözleri tehdit niteliğinde

Son Dakika Dünya Yunan- ABD görüşmesinde 'Doğu Akdeniz savaşı' sözleri tehdit niteliğinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Mahir Tunç: koca yaz neredeydiniz !!! kış gelince bunların soğuk sularda yüzesi geliyor 2 0 Yanıtla
  • Muammer Ünal: Lozan antlaşmasının maddeleri yunana egedeki adaların sadece kullanımına izin veriyor Silahlandırma ve asker bulundurma hakkını tanımıyor yunan bu adaları 40 yıldan beri silahlandırıyor Burada devletimizinde pasif tutumu var ki 1995te yunan gelip burun dibindeki kardan a bayrak dikmese silahlanmanın farkı na varılmıyacak Şimdi son durumda amerika ve fransaya yanına alan yunan daha lehine pozisyonda Çok geç kalındı 0 1 Yanıtla
  • Erkan Özmen: Yine bu zavalli grekleri kekliyorlar.en az 20 yil daha belini duzeltemez bu yunanlilar .gerci onlarda hak ediyor.hep bir hayal pesindeler.yok ege yi yok kibrisi yok ayasofyayi aliyorlar.kafayi cekip cekip saldiriyorlar.herkezde bu sarhoslari ne yapiyor diye seyrediyor.koluna giren amerika fransa cebine el atiyor.biz koluna girelim diyoz bizi istemiyor.zavallilar 0 0 Yanıtla

Advertisement