
Yunanistan'da aralarında avukatlar, sanatçılar ve kamu çalışanlarının bulunduğu 8'ler grubu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin Türkiye'ye iade edilmesine karşı protesto gösterisi düzenledi.
KRİTİK DAVA ÖNCESİ ATİNA'DA TOPLANDILAR
Aralarında avukat, sanatçı, kamu çalışanlarının da bulunduğu topluluk, 10 Ocak'ta darbeci askerler için Yüksek Mahkemede görülecek dava öncesinde dün akşam Atina'daki Özgürlük Parkı'nda (Parko Elefhterias) toplandı.
ADİL YARGILANMAYACAKLARINI ÖNE SÜRDÜLER
"Türkiye'ye boyun eğmeyin", "Askerleri Erdoğan'ın ellerine bırakmayın" gibi sloganlar atan göstericiler, 8 darbeci askerin Türkiye'ye iade edilmeleri halinde adil yargılanmayacaklarını iddia etti. Grup, Yunan hükümetinin de Türk hükümeti ile anlaştığı iddiasında bulundu.
ADALET BAKANI DARBE DÖNEMİNİ HATIRLATTI
Yunan Adalet Bakanı Nikos Kontonis, bir gün evvel göstericilere cevap vererek Yunan yargısının bağımsız olduğunu hatırlatmıştı. Bakan Kontonis, aynı zamanda gösterinin yapılacağı parkın içerisindeki binalarda askeri cunta zamanında işkenceler yapıldığını dile getirerek, askeri cuntaların neler yapmış olduğunu ve zararlarının ne kadar büyük olduğunu hatırlatmıştı.
NİHAİ KARAR 1 HAFTA İÇERİSİNDE VERİLECEK
Yunanistan, 5 darbeci askerin Türkiye'ye iade talebini kabul etmiş, 3'ünün iade talebini ise reddetmişti. Yunan Yüksek Mahkemesi 10, 11 ve 13 Ocak tarihlerinde 8 darbeci askerin Türkiye'ye iadesi konusunu yeniden inceleyecek. Nihai kararın en geç 1 hafta içerisinde verilmesi bekleniyor.
Son Dakika › Dünya › Yunan Avukat ve Sanatçılardan Darbeci Askerlerin İadesine Protesto - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.