Bahçeşehir Üniversitesi Dünya Yazılım Devi Sap'nin Üniversiteler Birliğine Katılıyor! - Son Dakika
Eğitim

Bahçeşehir Üniversitesi Dünya Yazılım Devi Sap'nin Üniversiteler Birliğine Katılıyor!

Bahçeşehir Üniversitesi Dünya Yazılım Devi Sap\'nin Üniversiteler Birliğine Katılıyor!

Dünya yazılım devi SAP, Türkiye'deki üniversite işbirliğine Bahçeşehir Üniversitesi ile birlikte başlıyor.

21.07.2010 19:07  Güncelleme: 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi Almanya'da bulunan ve 47.500'ü aşkın çalışanı ile dünyanın en büyük iş yazılımı üreten şirketi olan SAP, Türkiye'de iş yazılımı alanındaki programlarının eğitimi için başlattığı Üniversite İşbirliği Programı (SAP University Alliances) için Bahçeşehir Üniversitesi'ni seçti. Bu işbirliği Eylül ayında SAP'nin merkezi Walldorf, Almanya'da imzalanacak. SAP Üniversite İşbirliği programı, öğrencilere işyerlerinde hemen değer katabilecek yetenekler kazandırır. Öğrenciler ayrıca bu program kapsamında iş süreçlerini ve stratejik düşünme yeteneği sunan teknolojileri öğreniyorlar.

Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı ve SAP Üniversite İşbirliği'nin Bahçeşehir'deki Program Yürütücüsü Doç. Dr. Taşkın Koçak, "Bu işbirliği kapsamında Mühendislik Fakültesi'ndeki öğrencilerimiz kurumsal bazda dünyanın en önemli bilgisayar programlarını öğrenme ve bilişim dünyasının en çok aranan ve kazanan mesleği olan SAP danışmanı olma fırsatı yakaladığını" belirtiyor ve ekliyor: "Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin neredeyse yarısı SAP programları kullanmasına rağmen SAP danışmanlarının sayısı maalesef çok az. Biz bu konuda da istihdam yaratılması konusunda yardımcı olmak istiyoruz."

Almanya'dan SAP University Alliances yetkilisi Caner Kaya'da bu işbirliğinin öneminin altını çiziyor: "Programımızı Türkiye'de Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile başlatarak gençlere gelecek odaklı eğitim ve başarılı bir kariyer fırsatı vermek istiyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim Bahçeşehir Üniversitesi Dünya Yazılım Devi Sap'nin Üniversiteler Birliğine Katılıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement