SHIBA Yakımı Nedir? SHIBA Yakımı Hakkında Her Şey - Son Dakika
Eğitim

SHIBA Yakımı Nedir? SHIBA Yakımı Hakkında Her Şey

SHIBA Yakımı Nedir? SHIBA Yakımı Hakkında Her Şey

En popüler kripto paralar arasında yer alan Shiba Inu (SHIB), 2020 yılında Dogecoin (DOGE) alternatifi bir şaka coini olarak yaratılmıştı.

01.09.2022 09:21

Ancak kısa sürede yeni kullanım alanları kazandı ve piyasa değeri bakımından en büyük birimleri arasına girdi. Bugün SHIB coin, işlem hacminde zaman zaman (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi en büyük kripto paralar ile bile rekabet edebiliyor. Çünkü artık Shiba coin sıradan bir şaka coini değil. Ekosistemi içerisindeki merkeziyetsiz kripto para borsası ShibaSwap, Shiboshi NFT projesi gibi yapılar sayesinde SHIB coin birçok kullanım alanı kazanmış durumda. Üstelik AMC gibi çok sayıda büyük şirket de bu kripto parayı ödeme aracı olarak kabul ediyor. Shiba Inu ekosistemindeki son önemli yenilik ise SHIB Yakım Platformu'nun faaliyete geçmesi oldu.

SHIBA Yakımı Nedir? SHIBA Yakımı Hakkında Her Şey

SHIB yakımı nedir? SHIB Yakım Platformu ne işe yarar?

Kendisini "Dogecoin katili" olarak tanımlayan Shiba Inu, DOGE ile aynı popüler internet meminden esinlenerek yaratılmıştır. Tıpkı DOGE coin gibi arzı sınırsız bir para birimidir. Ancak Shiba Inu ekosisteminde, ShibArmy topluluğunun da ısrarlarıyla bir token yakım mekanizması devreye sokulmuştur.

Yakım mekanizmaları, bir token ya da coinin kıtlığını artırmaya; böylece değerinin yüksek kalmasını sağlamaya odaklı mekanizmalardır. Yakılan bir token ya da coin, sonsuza kadar yok edilmiş olur. Dolaşımdaki token sayısı azaldığında ise arz-talep dengesi uyarınca ilgili kripto paranın değeri artar. Token yakımı, yakılacak tokenların kimse tarafından erişilemeyen bir kripto para adresine gönderilmesiyle gerçekleşir.

Shiba Inu da token yakımını teşvik etmek amacıyla bir pasif gelir modeli ortaya koymuş ve SHIB Yakım Platformu'nu yaratmıştır. SHIB Yakım Platformu aracılığıyla SHIB token sahipleri, tokenlarını yakarak pasif gelir elde edebiliyor. SHIB Yakım Portal, SHIB ekosisteminin büyümesini desteklemeyi amaçlayan bir ERC-20 belirteci olan Ryoshis Vision (RYOSHI) ile işbirliği içinde başlatıldı.

Shiba coin yakmaya karar veren kullanıcılara burntSHIB adında bir token veriliyor. burntSHIB sahipleri daha sonra değişen oranlarda RYOSHI token ile ödüllendiriliyor. RYOSHI, Shiba Inu ekosisteminin büyümesini destekleyen bir ERC-20 tokenı. SHIB yakım mekanizması kapsamında tüm RYOSHI işlemlerinin yüzde 0,49'u burntSHIB token sahiplerine dağıtılıyor.

SHIB coin nasıl alınır?

En popüler kripto para birimleri arasında yer alan SHIB coin, kripto para borsalarından kolayca alınabilir. Türk lirasıyla Shiba coin satın almak da çok kolaydır. Bitlo üzerinden güvenli bir şekilde SHIB/TRY paritesinde işlem yapılabilir.

Son Dakika Eğitim SHIBA Yakımı Nedir? SHIBA Yakımı Hakkında Her Şey - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement